rabotilnica1Фондацијата за интернет и општество, Метаморфозис, ја одржа иницијалната работилница за проектот „Поддршка на демократските вредности и промени во општеството преку новинарството“ (Upholding democratic values and change in society through journalism).

На работилницата учествуваа повеќе новинари и активисти кои детално разговараа за темите кои ќе се обработуваат во рамки на проектот кои ги опфаќаат областите на евро-атланска интеграција, добро владеење, животна средина, здравство, владеење на правото, образование, емиграција и одлив на мозоци.

Сподели: