Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис Скопје, во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество објавува јавен повик за ангажирање на експерт/тим на експерти за ревидирање на Методологијата на локалната компонента на Индексот на отвореност.

Ревидираната методологија на локалната компонента на Индексот на отвореност треба да служи за валидно оценување на состојбата со доброто владеење на локално ниво и да ги поддржува напорите на Фондацијата Метаморфозис за застапување за подобрување на доброто владеење.

За повеќе информации, можете да го преземете целосниот повик тука.

Сподели: