e-society.mk-2009Првиот ден беше резервиран за излагања на повеќе наши и меѓународни експерти од областа на технологијата, политиката, новинарството, блогерството и социјалниот активизам во рамките на 3 работни сесии, при што после секоја следуваше активна дискусија. Белешки за сесиите од првиот ден можете да прочитате на IT.com.mk.

Вториот дел од овогодишниот настан беше во вид на тркалезна маса на која во фокусот беше улогата и искористеноста на новите медиуми во процесот на пренесување информации, наспроти доминацијата на традиционалните медиуми на овој план. По двочасовната дискусија која ја затворија министерот за информатичко општество г. Иво Ивановски и г-а  Изабел Гинел, прв секретар на Амбасадата на Р. Франција во Скопје, конференцијата беше официјално завршена.

Повеќе информации, како и презентациите, заедно со видео излагањата на говорниците ќе бидат објавени наскоро. Во меѓувреме, дел од атмосферата на конференцијата можете да почувствувате преку фотографиите поставени на фликр, како и од пораките кои во живо масовно се испраќаа преку твитер.

Сподели: