Претставникот од Метаморфозис, покрај презентацијата на основните начела за приватност и безбедност на децата на интернет, дополнително ги претстави и кратките едукативни филмови и игри за деца, изработени од страна на Фондацијата Метаморфозис во рамките на проектот „Приватност на интернет на лесен начин“. Оваа презентација беше основа за плодна дискусија и размена на идеи помеѓу присутните родители и наставници.

По завршувањето на настанот, беше остварена посета на канцелариите на Фондацијата Метаморфозис од страна на експертот Мишел Буш, со цел да се запознае повеќе со полето на работа на организацијата, како и да се отвори можност за соработка во иднина.

obrazovanietoiinternet11metaobrazovanietoiinternet1meta

Сподели: