Освен информативниот штанд, за време на овој тридневен настан се одржа и едночасовна проекција на 13 кратки едукативни филмчиња наменети за деца, кои се дел од проектот „Приватност на интернет на лесен начин“.  Освен што можеа да ги погледнат филмовите, присутните имаа можност да постават и прашања поврзани со безбедноста и приватноста на децата на интернет.

lanfest231

Сподели: