Фондацијата „Метаморфозис“ објави серија прелиминарни извештаи за состојбите со слободата на интернет, со фокус на слободата на изразување, приватноста и безбедноста во дигиталниот свет.

Извештаите се резултат на серија јавни консултации и се изработени од група релевантни експерти во рамки на проектот „Слобода на интернет“, спроведуван во рамки на регионалниот проект „Интернет слобода во Источна Европа и Евроазија“ на Американска адвокатска комора (АБА РОЛИ).

Цел на објавувањето на извештаите е да послужат како извор на информации за состојбите за пошироката публика и дадат основа за понатамошна јавна дискусија со цел унапредување на заштитата на човековите права и онлајн и офлајн.

Извештаи од областа слобода на изразување

Извештаи од областа приватност и безбедност

Метаморфозис го продолжува процесот на јавни консултации и ги поканува сите засегнати чинители да дадат свој коментар на извештаите преку е-пошта (на info@metamorphosis.org.mk), преку нашите присуства на социјалните мрежи, како и преку учество во низата јавни настани за едукација кои ќе се одржат во текот на наредниот период:

Сподели: