Мени
paleshka

Донација од Метаморфозис за градинката „Палешка“

Фондацијата Метаморфозис донираше персонален компјутер во детската градинка „Палешка“. Децата беа среќни што и во градинка ќе можат да научат нешто повеќе за компјутерите, а вработените во градинката и’ доделија благодарница на фондацијата. Оваа донација на ...

Повеќе

Донација на книги за Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје

Скопје (20.02.2008) – Фондацијата Метаморфозис донираше поголемо количество списанија и книги во архивата на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје, со цел да овозможи поширок пристап на јавноста до оваа граѓа.

Повеќе

Отворен дигитален клуб во Прилеп

На 10 октомври во 18.30 часот, во рамките на проектот Дигитални клубови, во Прилепската градска библиотека свечено беше отворен дигитален клуб.

Повеќе

Генералното Собрание на ЕДРИ го одобрува тековниот курс

Делегати – претставници на НВОи - членови на ЕДРИ - Европската мрежа за дигитални права (EDRI) учествуваа на Генералното Собрание (ГС) во Берлин на 1 и 2 септември, 2007, разговарајќи за актуелните прашања и севкупното функционирање на асоцијацијата.

Повеќе

Конкурс за преведувач и веб-администратор

Фондацијата Метаморфозис објавува конкурс за слободни работни места преведувач и веб-администратор.

Повеќе

Конкурс за административно-финансиски асистент

Фондацијата Метаморфозис распишува конкурс за отворено работно место административно-финансиски асистент.

Повеќе
chashka3

Отворени два нови дигитални клуба во општина Чашка

На 23 мај 2007 во Општина Чашка во рамките на проектот дигитални клубови беа отворени два нови дигитални клуба: едниот во населбата Чашка, а другиот во селото Мелница, 10 километри западно од Чашка

Повеќе
logo_apc

Метаморфозис стана членка АПЦ

Членството во АПЦ ќе овозможи пристап до разни проекти кои се имплементираат во други држави и кои можат да се реплицираат во Македонија, а со тоа ќе придонесе и за градење на отворено и инклузивно информатичко општество во Македонија

Повеќе

Официјален почеток на проектот We-Go

Целта на проектот We-Go е успешно да ги пренесе и прилагоди „Добрите примери и знаења за е-Владеење“ и да овозможи спроведување натамошни проекти вклучувајќи и придружни мерки за зајакнување и унапредување на истражувањата за е-Владеење во земјите од Западен Балкан ...

Повеќе

Меморандум за разбирање за лиценците за Креативни заеднички содржини

На 17 октомври 2006 година во просториите на Фондацијата „Метаморфозис“ беше потпишан Меморандум за разбирање за заедничка соработка околу лиценците за Креативни заеднички содржини. Меморандумот беше потпишан од претставници на Фондацијата „Метаморфозис“, ...

Повеќе