Мени

За нас

Фондацијата Метаморфозис е независна организација која работи во Македонија и во нашиот поширок европски дом. Нашиот тим е составен од посветени активисти кои се залагаат за демократија, обединети со заедничката цел и вредности за меѓусебна отчетност, отворена комуникација и непоколеблива посветеност на универзалните човекови права и демократијата.

Метаморфозис започна со работа во 1999 година како дел од програмата за електронско издаваштво на Фондацијата Институт отворено општество - Македонија. Во 2004 година стана посебен правен субјект.