Мени

Руски оперативен систем во секое училиште во Русија

 

Руски оперативен систем во секое училиште во Русија

До 2009 год., руски оперативен систем ќе биде инсталиран на секој училиштен компјутер во Русија. Покрај тоа, секој ученик ќе добие можност да работи со применетиот софтвер произведен во Русија, изјави на конференција за печат рускиот в.д. министер за комуникации – Леонид Рајман (Leonid Reiman).

                                                                                                                                                                 Повеќе>>>

Поврзани натписи