Архива

mediumski-item-img-1.png

19.03.2024

ОТВОРЕН ПОВИК за изразување на интерес за членување на претставници од заинтересирани граѓански организации во Советот за координација и следење на Националниот акциски план за Партнерство за отворена власт 2024-2026 година

Отворениот повик треба да овозможи пријавување на 8 (осум) претставници од заинтересирани граѓански организации кои ги споделуваат вредностите на Партнерството за отворена власт и се залагаат за поголема партиципативност, отвореност и отчетност на

mediumski-item-img-1.png

22.11.2022

Регионален повик за доставување понуди за изработка на видеа 

Ажурирано: Регионалниот повик за доставување понуди за изработка на видеа  се продолжува до 31-ви декември, 23:59. Фондација Метаморфозис објавува Регионален повик за доставување понуди за изработка на 3 видеа како дел од активностите

mediumski-item-img-1.png

03.12.2021

Е-општество.мк: Расте бројот на објавени дезинформации во некои медиуми

Фото: Ванчо Џамбаски, CC-BY Покрај механизмите за препознавање на лажните вести и дезинформациите, тема на разговор на денешната сесија „Правни аспекти и саморегулација во борбата против дезинформациите“ во склоп на 17-то издание на

mediumski-item-img-1.png

23.06.2021

Конференција: Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност

Фондацијата „Метаморфозис“ и „Евротинк“ со задоволство Ве информираат дека на 28 јуни 2021 година (понеделник) ќе се одржи конференцијата на тема „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност“. Настанот ќе се одржи

mediumski-item-img-1.png

12.05.2021

Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис ќе ја одбележи глобалната недела на отворена влада

Неделата на отворена влада ќе се одржи од 17 до 21 мај 2021 година како глобална иницијатива преку која се промовира демократијата, се поттикнува поголемо вклучување и се унапредува доброто управување преку соработка

mediumski-item-img-1.png

28.04.2021

Дигитална Брза Помош – Заштитете се себеси и заедниците кои ги застапувате од интернет закани

Доколку се соочувате со некој од овие проблеми кликни Дигитална Брза Помош! Дигиталната прва помош е бесплатен ресурс кој ќе им помогне на луѓе кои помагаат во итни ситуации, обучувачи за дигитална безбедност,

mediumski-item-img-1.png

29.08.2018

Грантови за „Meet and Code 2018„ – Аплицирајте до 15-ти септември!

Се приближува крајниот рок за пријавувањето на идеите за „Meet and Code 2018!„ – 15 септември 2018. Настаните кои што ќе се изберат ќе добијат грант од 300 евра за нивната организација! Работилници

mediumski-item-img-1.png

07.05.2013

Тони Габриќ

Тони Габриќ е роден во 1961 година во Задар, Хрватска. Дипломирал во 1986 година на Филозофскиот факултет во Загреб, на отсеците за филозофија и фонетика. Почнал да се занимава со новинарство во студентските

mediumski-item-img-1.png

26.04.2013

Маркус Икстад

Маркус има 21-годишно искуство во бизнисот со медиуми – 5 години искуство како новинар и продуцент во Германија, а останатите 16 години на комерцијални позиции прво во AP, а потоа во Streamworks International,

mediumski-item-img-1.png

26.03.2013

Second International Conference “e-Society.Mk”

The Second International Conference “e-Society.Mk” will take place in Skopje, Macedonia, on November 15, 16 and 17th, 2006 This year, the focus of the conference is regional approach to ICT policy creation. The

mediumski-item-img-1.png

26.03.2013

Social Media for Democracy

The project aims to enable democratic development in Macedonia through the use of new technologies – social media and citizen generated content. It will focus on capacity building of activists who already work

mediumski-item-img-1.png

19.10.2012

ACTA – Активни граѓани преземаат акција

Проектот ги обединува граѓаните активни во младинските организации и невладините организации активни на интернет од различни европски земји за да дискутираат за авторските права, пиратеријата и приватноста на интернет, ефективноста и етиката на

Прикажи повеќе