Активности

mediumski-item-img-1.png

16.06.2021

Случаите со говор на омраза во земјава, „задушени“ во Обвинителството

Обвинителството продолжува да не ги гони случаите со говор на омраза и, следствено, во Северна Македонија, говорот на омраза и понатаму останува неказнет ​​и покрај фактот дека станува збор за кривично дело. Говорот…

mediumski-item-img-1.png

28.10.2019

Денови на медиумска писменост: Борба против говор на омраза – покана за вебинар

Проектот Критинк ве поканува на вебинарот „Борба против говор на омраза на социјалните мрежи“ кој ќе се одржи на 29 октомври (вторник) од 11 часот како дел од Деновите на медиумска писменост. Учесниците…

mediumski-item-img-1.png

24.11.2016

Говор на омраза на Музејот на албанската азбука во Битола!

На Денот на албанската азбука, 22-ри ноември, во доцните вечерни часови непознати сторители го вандализирале Музејот на албанската азбука во Битола, притоа испишувајќи текст кој содржи говор на омраза врз етничка припадност односно…

mediumski-item-img-1.png

06.04.2016

Соопштение: Толеранцијата на говор на омраза води кон дела од омраза!

Платформата против говор на омраза[1] ги повикува надлежните државни институции, Министерството за внатрешни работи, јавните обвинителства и судовите да преземат итни и неодложни мерки за гонење на говорот на омраза. Потсетуваме дека неказнивоста…

mediumski-item-img-1.png

21.10.2015

Се одржа обука за медиуми против говор на омраза во Струмица

На 20 октомври во Струмица се одржа третата обука од серијата обуки за справување на говорот на омраза во медиумската сфера, првенствено наменети за уредници, новинари и администратори на веб-портали организирана од Фондацијата…

mediumski-item-img-1.png

14.10.2015

Промоција на проектот против говор на омраза

На 13 октомври 2015 се одржа иницијалниот настан, организиран од Хелсиншкиот комитет за човекови права за проектот против говор на омраза, поддржан од страна на NED (National Endowment for Democracy). На истиот беше…

mediumski-item-img-1.png

08.10.2015

Одржана обука за справување со говор на омраза

На 07.10.2015, во Хотел Stone Bridge се одржа првата од серијата обуки за справување со говорот на омраза во медиумската сфера, првенствено наменети за уредници, новинари и администратори на веб-портали, организирана од фондацијата…

mediumski-item-img-1.png

29.09.2015

Повик за обуки за медиуми: „Зајакнување на капацитетот за справување со говор на омраза“

Фондацијата Метаморфозис и Мисијата на ОБСЕ во Скопје упатуваат повик за пријавување учесници за обуки за справување на говорот на омраза во медиумската сфера, првенствено наменети за уредници, новинари и администратори на веб-портали.…

Прикажи повеќе

Verified by MonsterInsights