Активности

mediumski-item-img-1.png

09.05.2022

Најава за настан „Презентација и дебата за извештајот поврзан со следење на процесот на евроинтеграции – Реформи во јавната администрација“

Фондацијата „Метаморфозис“ има чест и задоволство да Ве покани на презентација и дебата за извештајот поврзан со следење на процесот на евроинтеграции – Реформи во јавната администрација . Дебатата „Администрирањето со администрацијата, клучен

mediumski-item-img-1.png

04.12.2021

Е-општество.мк: Расте бројот на објавени дезинформации во некои медиуми

Фото: Ванчо Џамбаски, CC-BY Покрај механизмите за препознавање на лажните вести и дезинформациите, тема на разговор на денешната сесија „Правни аспекти и саморегулација во борбата против дезинформациите“ во склоп на 17-то издание на

mediumski-item-img-1.png

05.11.2021

„Метаморфозис“ дебата: Реформите во медиумскиот сектор треба да се континуитет, а не тргни-застани процес

Нема исполнување на реформскиот процес во медиумскиот сектор доколку нема доследност во политичката волја за спроведување на тој процес, беше заеднички заклучок од дебатата што ја одржа Фондацијата „Метаморфозис“, по презентацијата на сопствениот

mediumski-item-img-1.png

21.10.2021

Фондацијата Метаморфозис промовира нови комуникациски групи за правилно и брзо информирање

Фондацијата „Метаморфозис“ преку онлајн-настан ги презентираше новосоздадените комуникациски групи на платформите за комуникација WhatsApp и Viber, наменети за новинарите и за пошироката јавност.Како што истакна Горан Ризаов, модераторот на настанот, преку групите на

mediumski-item-img-1.png

21.10.2021

Две платформи за информирање на новинарите и јавноста за дезинформациите ќе се промовираат денес

Фондацијата „Метаморфозис“ во рамките на своите проектни активности за ефикасно, точно брзо информирање на медиумите, а преку нив и на граѓаните/јавноста, денес ќе ги стартува своите две платформи за информирање на граѓаните, а

mediumski-item-img-1.png

07.10.2021

Започнува брзата комуникација на новинарите со институциите

Ставени се во функционална употреба брзите канали за комуникација на новинарите/медиумите со институциите надлежни за одредени области кои се од интерес на граѓаните. Преку платформата WhatsApp новинарите ќе можат директно да поставуваат прашања;

mediumski-item-img-1.png

17.09.2021

Отворената вибер група „Де факто: само проверени содржини“ е новиот канал за точно информирање на граѓаните

За да се подобри информираноста на граѓаните со точни, проверени и веродостојни информации на теми кои се од интерес и важност за секојдневниот живот на граѓаните, Фондацијата Метаморфозис ја започна отворената Вибер група

Прикажи повеќе