Активности

mediumski-item-img-1.png

21.05.2024

Успешно одржана првата работилница за прибанкинг во државата

Од 15 до 17 мај во Охрид се одржа првата работилница за „Прибанкинг“ (prebunking) во С. Македонија, на која десетина млади учесници се запознаа со различни видови превентивни стратегии за спречување на ширење

mediumski-item-img-1.png

07.02.2024

Преку обука за проверка на факти до можност за платено практиканство и студиска посета на САД

До 1 март е отворен конкурсот за сите заинтересирани млади студенти, новинари, членови на граѓанскиот сектор, активисти или ентузијасти да аплицираат на тродневната работилница за Проверка на факти и други средства за борба

mediumski-item-img-1.png

11.01.2024

Обука, платено практикантство и можност за студиска посета на САД – пријавeте се

Обучувачи се еминентни новинари од САД заедно со претставници на Фондацијата Метамофрозис. Најдобрите учесници ќе добијат понуда за платено практиканство, а дел од нив и можност за еднонеделна студиска посета на САД Сите

mediumski-item-img-1.png

18.12.2023

Младите на тридневна обука учеа за визуелизација на податоци [галерија]

Станува збор за прва обука од серијалот на три вакви настани, коишто Фондацијата Метаморфозис ќе ги реализира во соработка со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ) од САД Во

mediumski-item-img-1.png

27.11.2023

Обука, платено практиканство и можност за студиска посета на САД – остануваат уште 4 дена за пријава

Со помош на обучувачи од САД, покрај работата со податоци и креирање на визуелизации на податоци, младите учесници ќе се запознаат и со начините на етичко користење на Вештачката интелегенција Остануваат уште четири

mediumski-item-img-1.png

02.11.2023

Новинарство за новата генерација – обука и можност за посета на САД

Сите млади студенти, новинари, членови на граѓанскиот сектор, активисти или ентузијасти ги повикуваме да аплицираат на тродневната работилница за Новинарство базирано на податоци и визуелизации на податоци. Обучувачи на оваа работилница ќе бидат

Прикажи повеќе