Нацрт верзијата од законот може да ја преземете на следниов линк: Нацрт закон.

Во прилог следува и презентацијата на Ленче Ќурчиева (Министерство за животна средина и просторно планирање):

Настаните се организираат како дел од проектот „Зајакнување на граѓанското учество во законодавниот процес“, на Националниот демократски институт (НДИ), со цел да застапува за донесување на закон за справување со електронски и електричен отпад. Овие активности се во согласност и со тековниот проект на Метаморфозис на оваа тема: „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“.

Сподели: