Започна изборот на графички решенија (илустрации) со кои сликовито ќе се претстават формите против говор на омраза на Интернет. Илустрациите кои се во рамките на иницијативата против говор на омраза на Интернет имаат за цел да ги маркираат овие појави, а ќе послужат за да се укаже на штетата која говорот на омраза на Интернет ја причинува на целото општество.

Пристигнатите 18 графички решенија публиката може да ги погледне на Фејсбук страницата:https://www.facebook.com/nemrazi до 17 март во 14 часот.

Она решение кое ќе добие најмногу лајкови, ќе биде избрано како најпопуларно решение од публиката, а авторот ќе освои парична награда од 200 евра.

Пристигнатите 18 графички решенија ќе бидат посебно оценувани и од комисијата составена од претставници на иницијативата против говор на омраза. Оценувајќи ја идеата и иновативноста, жири-комисијата ќе избере најкреативно решение кое ќе биде употребено како визуелни елементи на дизајнот на веб-сајтот nemrazi.mk, но и како дел од промотивните активности против говор на омраза на Интернет. Наградата од жири комисијата изнесува 500 евра.

00_оsnovno

Предлог решение бр.1

Драган Тренчевски

00_osnovno
Предлог решение бр.2Драган Тренчевски
GNO_2_1Предлог решение бр.3

Сандра Андоновска

1-01 Предлог решение бр.4Коцев Стоп за говор на омраза на Интернет

Предлог решение бр.5

Сања Наумовска

stop za govor na omraza na internet

Предлог решение бр.6

Матеј Богдановски

Glavno logo_Ovca-01

Предлог решение бр. 7

Сандра Андоновска

Print

Предлог решение бр.8

Стевчо Наумоски

Стоп за говор на омраза на Интернет
Предлог решение бр. 9Марко Ружин

омраза по расна основа

Предлог решение бр. 10

Inglorius Basterd

1

Предлог решение бр. 11

И. Ј.

1-opstaПредлог решение бр. 12

Дарко Стројоски

logo
Предлог решение бр. 13Љубов

glavno

Предлог решение бр. 14

Благоја Михајловски

Igor_Delov_Metamorfozis_konkurs_Final_Page_1
Предлог решенија бр. 15Игор Делов

LOGO

Предлог решение бр. 16

Callla

Poster_Mockup-Ne-Mrazi-na-Internet

Предлог решение бр. 17

BAIKA

nemrazi na internet
Предлог решение бр.18Гунтер Кубе

Сподели: