Мени
oaccess

Oтворен пристап

oaccess

 

Излезе од печат вториот број на Водичот за ИКТ на Метаморфозис. Овој број е посветен на отворениот пристап.

„Отворениот пристап претставува бесплатна достапност на дигитални содржини преку интернет. Најпозната и најлесно изведлива форма на отворен пристап е објавување рецензирани научни трудови од академски списанија без очекување авторите да бидат платени за тоа.“

Водичот е резултат на соработката на Фондацијата Метаморфозис и ЈИСЦ, и е наменет за оние кои се заинтересирани околу прашањата поврзани со отворениот пристап, а особено за студенти, професори, истражувачи, издавачки куќи.

Преземете го Водичот

Поврзани натписи