Мени

Преведувачки маратон, овој викенд

Преведувачки маратон, овој викенд

Десет волонтерски тимови составени од преведувачи и информатичари ќе работат на преводот на помошта на светски познатиот канцеларискиот софтвер Опен офис на македонски јазик во рамките на Преведувачкиот маратон  кој ќе се одржи од 30 јуни до 2 јули во просториите на фондацијата „Метаморфозис“ на ул. „Наум Наумовски – Борче“ бр. 88-а во Скопје.

Настанот е целосно отворен за јавноста, а ќе започне во 9 часот во петок, на 30 јуни, а ќе заврши во попладневните часови во недела, 2 јули.

Поврзани натписи