Ju ftojmë të merrni pjesë në uebinarin “Bazat e edukimit mediatik online” që do të mbahet në platformën Cisco WebEx, më 24 mars 2021, prej orës 16:00 deri në orën 17:30.

Çfarë do të mësoni?

Në këtë uebinar, kryesisht përmes shembujve dhe qasjes interaktive, ju do të mësoni:

  • Cilat janë konceptet themelore që lidhen me edukimin mediatik?
  • Si të njihni dezinformatat dhe propagandën
  • Si të analizoni në mënyrë kritike informacionin
  • Si të konsumoni përmbajtje nga interneti me zgjuarsi dhe me përgjegjësi

Kush do ta udhëheqë uebinarin

Uebinarin do ta udhëheqë ANA ANDREEVA, eksperte e komunikimit me përvojë 20 vjeçare në fushat e komunikimit dhe planifikimit strategjik të integruar, zhvillimin dhe pozicionimin e markës, menaxhimin e markës, menaxhimin e fushatave dhe ngjarjeve, marrëdhëniet me publikun dhe mediat. Ajo aktualisht është Koordinatore për komunikim në Fondacionin Shoqëri e Hapur – Maqedoni dhe është përgjegjëse për zhvillimin dhe zbatimin e strategjisë së komunikimit të Fondacionit, zhvillimin dhe zbatimin e fushatave, krijimin e përmbajtjeve për kanalet e komunikimit të FSHHM dhe për marrëdhëniet me publikun dhe mediat.

 

 

Për kë është dedikuar ky uebinar?

Studentët, nxënësit e shkollave të mesme dhe të gjithë ata që duan të marrin njohuri dhe aftësi themelore që do t’ju duhen në jetën e përditshme kur konsumojnë përmbajtje të ndryshme, veçanërisht përmbajtje në internet.

 

Informacion i përgjithshëm

Për informacione në lidhje me uebinarin ndiqni linkun.

Gjuha e punës së uebinarit është maqedonishtja.

Nëse keni ndonjë pyetje shtesë dërgoni e-mail në: violetajonchevska@protonmail.com; qendresasulejmani@protonmail.com

 

Kontrolloni në www.hive-mind.com komuniteti

Përveç këtij trajnimi, ju lutemi vizitoni portalin e www.hive-mind.community. Hive Mind është krijuar për t’ju trajnuar dhe edukuar për t’i rritur aftësitë tuaja të edukimit digjital mediatik në bashkëpunim me komunitetin Tuaj në praktikë. Mjete të zgjedhura dhe të verifikuara, mjeti ynë i dizajnuar posaçërisht për monitorimin e mediave sociale “Radari i Mediave Sociale” dhe kurse online që mund t’i ndiqni me një shpejtësi që ju përshtatet juve, janë vetëm disa prej tyre. Dhe e gjithë kjo në një mjedis të sigurt.

Ky trajnim është një iniciativë e TechSoup Europe në bashkëpunim me “Fondacionin Metamorfozis”, organizatën “Zashto Ne” nga BdheH dhe HIVE MIND.

 

Metamorphosis Foundation works toward strengthening the awareness and capacity of citizens and civil society to assume their fullest possible role as activists for democracy while supporting institutions to fulfil their democratic role in serving society with particular emphasis on the use of information technology and knowledge-sharing.

 

CA Zasto ne – Why not is an organization that works on the creation of a safe, secure, healthy, active, efficient and accountable BiH society through increasing civic participation, influencing government accountability, use of new technology tools and promotion of socially engaged culture on the whole territory of BiH together with other interested groups, organizations, institutions and individuals.

 

TECHSOUP EUROPE supports civil society organizations across the continent to use the best technology for social change. It equips changemakers with transformative technology products, knowledge, and services so they may benefit from technology and make social change. TechSoup teaches how to use technology for good and connects unlikely collaborators, such as social activists, hackers, designers, government, local authorities and business partners. TechSoup builds communities with whom it tries to generate innovative solutions to social challenges.

 

HIVE MIND — is a harbor for a community of practice. In today’s digital world, our freedom of information is being challenged by sophisticated misinformation and disinformation tactics. We’re here to assist you in the journey of digital transformation and to support these freedoms by building media literacy skills throughout civil society and in communities where people come together to form trust and social ties.www.hive-mind.community

 

 

 

Ndaje: