Мени

U mbajt prezantim dhe punëtori për përgatitjen e resurseve të hapura arsimore në Sh.F.K. “Vëllezërit Ramiz i Hamid”

Të enjten, më 31 tetor 2009, në shkollën fillore “Vëllezërit Ramiz dhe Hamid” në Shuto Orizare, përfaqësuesit e fondacionit Metamorfozis mbajtën një prezantim dhe punëtori së bashku me një pjesë kolektivit mësimdhënës, në kuadër të projektit të Resurseve të Hapura Arsimore (RHA). Përmes prezantimit të konceptit të RHA-ve, kuadri mësimdhënës u njoh me përfitimet nga zbatimi i këtij koncepti dhe panë shembuj të përdorimit të rregullt të resurseve të hapura ...

Повеќе

Nxënësit e shkollës fillore “Shën Klimenti i Ohrit” në Manastir mësuan të programojnë robotin në kuadër të “Meet and Code 2019”

Sot në shkollën fillore “Shën Klimenti i Ohrit” në Manastir, “Qendra kombëtare për zhvillimin e inovacioneve dhe mësimit sipërmarrës” e realizoi ngjarjen “Bëni një robot” në kuadër të projektit “Meet and Code 2019”, i cili është pjesë e Javës evropiane të programimit, ndërsa implementohet nga Fondacioni Metamorfozis. Në këtë aktivitet ku morën pjesë ministri i shoqërisë informatike, Damjan Mançevski, përfaqësues të Fondacionit Metamorfozis, dhe ...

Повеќе

Prezantohet programi Techsoup Maqedonia e Veriut në Gostivar

Sot, në ambientet e Qendrës për resurse në Gostivar, përfaqësuesit e Fondacionit Metamorfozis e prezantuan program për donacione softuerike, Techsoup Maqedonia e Veriut, i cili ofron një gamë të gjerë produktesh softuerike për organizatat jofitimprurëse, të cilat mund të merren falas ose me pagesa të një takse minimale administrative. programi Techsoup, si një urë lidhëse ndërmjet OJQ-ve dhe partnerëve donatorë, të cilët me produktet e tyre softuer e ndihmojnë sektorin ...

Повеќе

U mbajt takimi fillestar me grantistët nga cikli i tretë i skemës së granteve të projektit ACTION SEE nga Maqedonia e Veriut

Më 9 korrik të vitit 2019 u mbajt takimi fillestar me përfaqësuesit e grantistëve nga cikli i tretë i skemës së granteve të projektit ACTION SEE nga Maqedonia e Veriut Qëllimi i takimit fillestar ishte që përfituesit e grantistëve të njihen më mirë me procedurat në lidhje me zbatimin e granteve të tyre, por gjithashtu të kenë mundësinë të njihen mes tyre, t’i shkëmbejnë praktikat dhe përvojat më të mira në lidhje me zbatimin e granteve, dhe të krijojnë kontakte ...

Повеќе

Konferenca “Facing the facts in the Balkans and beyond” në Tiranë-pjesëmarrës edhe “Metamorfozis”

Duke filluar prej sot, 5 qershor 2019, deri të premten, 7 qershor 2019, Fondacioni për Shoqëri dhe Internet “Metamorfozis” do të jetë pjesë e konferencës ndërkombëtare për verifikim të fakteve dhe luftën kundër keqinformimit – dezinformimit “Facing the facts in the Balkans and beyond” (Ballafaqimi me faktet në Ballkan dhe më gjerë), transmeton Portalb.mk. Në panelin e parë të diskutimit, ku të pranishëm ishin udhëheqës të mediave që kryesisht për bazë kanë ...

Повеќе

Ftesë për të marrë pjesë në sesionet informative për konkursin nga Programi për grante të vogla i projektit “KriThink”

Fondacioni për internet dhe shoqëri “Metamorfozis” dhe “Eurothink – Qendra për strategji evropiane” u drejtohen organizatave lokale të shoqërisë dhe mediave të interesuara me ftesë për të marrë pjesë në seancat informuese në lidhje me Programin e granteve të vogla në kuadër të projektit “Të menduarit kritik për qytetarët me aftësi mediatike – KriThink”, të mbështetur nga Bashkimi Evropian. Konkursi për grante të vogla është pjesë e ...

Повеќе

Qasja e Fondacionit “Metamorfozis” për ta luftuar dezinformimin e brendshëm dhe atë ndërkufitar u prezantua në konferencën POINT 8.0 në Sarajevë

Sara Malosmani (Lëvizja MJAFT!, Shqipëri), Ivana Markuliq (Qendra për hulumtim, transparencë dhe llogaridhënie, Serbi), Blerina Ramaj (Open Data Kosovo), Milla Josifovska (Metamorfozis, Maqedonia e Veriut), Milica Kovaçeviq (Qendra për tranzicion demokratik, Mali i Zi) dhe Danira Karoviq (Shoqata e qytetarëve “Zashto ne?”, Bosnjë dhe Hercegovinë) në hapjen e konferencës Point 8.0.   Nga data 16 deri më 18 maj 2019, Metamorfozis ndau njohuri të rëndësishme nga puna e tyre...

Повеќе

Fondacioni Metamorfozis pjesëmarrës në Forumin e Stokholmit për Internetin 2019

Fondacioni Metamorfozis sërish është e ftuar të japë kontribut në njërën ndër ngjarjet më të rëndësishme vjetore botërore në sferën e teknologjisë dhe internetit “Forumi i Stokholmit për internetin 2019” (SIF) i cili mbahet këto ditë në Suedi.

Повеќе

Formohet Forumi digjital për teknologjitë informatike-të komunikimit

Në seancën e sotme konstitutive të kryesuar nga ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Damjan Mançevski, u formua Forumi digjital për teknologjitë informatike-të komunikimit si një forum partneriteti dhe koalicion për shkëmbimin e ideve midis institucioneve dhe palëve të tjera të interesuara, që e mbështesin partneritetin digjital. Nga MSHIA-ja theksojnë se ideja për formimin e këtij forumi erdhi si rezultat i njohjes së rëndësisë së transformimit digjital ...

Повеќе

Pakot turistike të përbashkëta, mundësi për zhvillim të turizmit

Sot në Tetovë u mbajt pjesa e dytë e takimeve të përbashkëta për identifikimin e kornizës për pjesën e mbetur të pakove për pjesën e Maqedonisë, me pjesëmarrje të personave të biznesit, OJQ-ve  dhe institucioneve që kanë të bëjnë me turizmin në Maqedoni, ndërsa gjithashtu morën pjesë edhe mysafirë nga Qarku i Elbasanit, për të parë lidhshmërinë e produkteve të mundshme të përbashkëta. “Suksesi mund të jetë rezultat vetëm i veprimit të përbashkët, ...

Повеќе