Активности

mediumski-item-img-1.png

17.07.2024

Отворени податоци за транспарентна и инклузивна дигитална трансформација

Јавните податоци треба да бидат слободно достапни за сите граѓани. Институциите кои располагаат со јавни податоци мора да прифатат дека овие податоци припаѓаат на јавноста, а не на самите институции. Бизнис моделите кои

mediumski-item-img-1.png

06.02.2024

Започнува мерењето на отвореноста на единиците на локалната самоуправа за 2024 година преку Индексот на отвореност

Извор: Региони на Македонија — Википедија Фондација за интернет и општество Метаморфозис во партнерство со Рурална Коалиција, започнува со спроведување на овогодинешното мерење на отвореноста на единиците на локалната самоуправа во Република Северна

mediumski-item-img-1.png

02.02.2024

Дигитална трансформација на локално ниво – Вклучена заедница за отпорност на корупција (ДИГИЛОК)

Сузбивањето на корупцијата е суштинско за зголемување на довербата во институциите, заштитување на демократијата, промовирање правичност и добро управување. Искористувањето на придобивките од дигиталните технологии може значително да ја унапреди транспарентноста и намали

mediumski-item-img-1.png

05.12.2023

Дигитална трансформација на локално ниво – вклучена заедница за отпорност на корупција, најновиот проект на Метаморфозис, Блинк 42-21 и Рурална коалиција

Фото: Порталб.мк Фондацијата Метаморфозис, во партнерство со Рурална коалиција и Центар за социјални иновации Блинк 42-21, вчера го потпишаа најновиот проект „Дигитална траснформација на локално ниво – вклучена заедница за отпорност на корупција

Прикажи повеќе