Во рамки на проектот “Зголемување на граѓанското учество во Дигиталната агенда – ICEDA” кој е ко-финансиран од Европската Унија и се спроведува во 6 држави (Северна Македонија, Србија, Косово, Црна Гора, Албанија и Естонија), Фондација Метаморфозис организира онлајн информативна сесија во форма на вебинар за потенцијални апликанти на Повикот за апликации – Грантови за граѓански организации.

За Северна Македонија сесијата ќе се одржи на 07.06.2021 година (понеделник) во 10:00 часот на ZOOM платформата со времетраење до 1 час.

Сесијата ќе се состои од кратко претставување на проектот, Повикот и одговарање на поставените прашања во врска со Повикот.

Сесијата ќе биде на македонски јазик. Истата ќе биде снимана, а снимката ќе биде објавена на веб-страницата на Метаморфозис за да може да ја проследат сите потенцијални апликанти. Дополнително, линк до снимката ќе биде проследен на е-адресите на регистрираните учесници за полесно споделување на информациите во рамки на Вашите организации.

Сите заинтересирани страни се повикани да ја пополнат регистрациската форма (https://forms.gle/VfvzhSneefMUt1Jo6), по што ќе добијат линк за влез во Онлајн информативната сесија.

Проектот „Зголемување на граѓанското учество во Дигиталната агенда – ИЦЕДА“ е кофинансиран од Европската унија и го спроведуваат Фондација Метаморфозис, Отворени податоци Косово (ODK), Академија за е-владеење (eGA), Центар за истражување, транспарентност и отчетност – CRTA, Lëvizja MJAFT, НВО 35 MM.

Сподели: