Онлајн средината наеднаш се менува. Ни дава можност да ги истражиме најразличните можности, но и подразбира опасности како хакери и малвер. Постојано ги менуваат тактиките, па мора да сме во тек со настаните за да се заштитиме и себе и податоците од злоупотреба.

МАКЕДОНСКИ

АЛБАНСКИ

СРПСКИ

ЦРНОГОРСКИ

Ова видео е дел од проектот „Зголемување на граѓанското учество во Дигиталната агенда – ICEDA“ кофинансиран од Европската Унија. Видеото е произведено со финансиска поддршка на Европската Унија. Неговата содржина е единствена одговорност на ИЦЕДА партнерите и не ги одразува ставовите на Европската Унија.

Сподели: