Анимација: Кибер-безбедноста и човековите права во Северна Македонија

Како кибер-безбедноста е поврзана со правото на здружување, слободата на говор и другите човекови права? Одговорот на ова прашање можете да го најдете во оваа кратка анимација.   Повеќе информации на оваа тема можете да најдете во истражувањето „Кибер-безбедност и човекови права во Северна Македонија и Западен Балкан: Мапирање на управувањето и чинителите“ што може […]

Топ три дезинформации за заштитните маски

Дезинформациите за вакцините против ковид-19 и за самата паднемија, никао да престанат. Не само што не престануваат, туку продолжуваат со несмалено темпо. Токму затоа, во ова видео нудиме точни информации како спротивставување на најевидентните, највидливите, а понекогаш и бизарните дезинформации за вакцините и ковид 19.