„Колачиња“ или cookies се термини со кои се сретнуваме речиси секојдневно, но дали знаеме што точно означуваат? Овој инфографик објаснува што се „колачиња“, која е нивната функција и какво влијание имаат тие врз приватноста на интернет-корисниците.

Сподели: