Регионален повик за доставување понуди за изработка на видеа 

Фондација Метаморфозис објавува Регионален повик за доставување понуди за изработка на 3 видеа како дел од активностите поврзани со мапирање дезинформации и пропаганда во регионот на Западен Балкан.

Во рамки на овој повик, ќе се избере понудувач кој во периодот јануари 2023 година – март 2025 година ќе биде одговорен за изработка на  
2 едукативни видеа (во времетраење 5-10 минути) и
1 документарно видео (во времетраење 30-45 минути).

Право да се пријават на овој повик имаат правни и физички лица кои нудат услуги од областа на продуцирање видеа. Физичките лица можат да се пријават и во групи од максимум 4 лица.

Понудувачот треба да ги исполнува следниве минимални услови:
– Да располага со соодветни технички и човечки капацитети за навремено, целосно и квалитетно спроведување на активностите кои се предмет на набавката и
– Да има претходно релевантно искуство во подготовка на видеа (минимум 3 години искуство во конкретната дејност) и да достави портфолио со досега сработени проекти (листа со линкови кои водат до продуцираните видеа).

Начин на аплицирање: испраќање на
– Кратки професионални биографии на лицето/лицата кои ќе бидат ангажирани за спроведување на активностите што се предмет на договорот;
– Финансиска понуда според образецот даден во Прилог 1 (составен дел од Повикот);
– Портфолио од претходни слични ангажмани во последните 3 години кое ќе содржи и контакт-податоци од нарачателите кои може да бидат контактирани за да го споделат искуството од соработката.
– Потпишана изјава за исполнување на условите, дадена во Прилог 2 (составен дел од Повикот)
на info@metamorphosis.org.mk, најдоцна до 21.12.2022.

Детали за Повикот и образците за аплицирање:
Регионален повик за доставување понуди за изработка на видеа
Прилог 1 – Образец за финансиска понуда
Прилог 2 – Изјава

Фондацијата Метаморфозис го задржува правото да контактира само со избраните понуди. Со испраќање на вашата кратка биографија (CV) се согласувате вашите лични податоци да се обработуваат и зачуваат за потребите на проектот во рамки на кој се спроведува овој Повик, а со цел спроведување на активностите во рамки на проектот.

Фото: Sam McGhee на Unsplash

Сподели:

meta tim sliki-02.jpg

Регионален

повик

за

доставување

понуди

за

изработка

на

видеа 

Останати блог текстови

„ЗОШТО Е ВАЖНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ВО РСМ? ДАНИЛОВСКА: ПРИДОБИВКИТЕ СЕ ОГРОМНИ...“ - KDPolitik.com

22.11.2022

“Придобивките за граѓаните од користењето на електронски услуги, наместо да ги чекаат на шалтер, се бројни…” истакнува Јосифовска Даниловска. Shkruan: Enis Shaqiri Пишува: Енис Шаќири Дигитализацијата и дигиталната трансформација во последните години се меѓу главните приоритети за Владата на Република Северна Македонија и единиците на локалната самоуправа. Според анализата на Фондацијата „Фридрих Нojmан“ и „Метаморфозис“ […]

Со отворање на изложба, започна иницијативата „Проѕирниот човек“ на Гете-институтот и Фондацијата „Метаморфозис“

25.10.2022

Фото: Meta.mk. Со отворање на интерактивната изложба „What the future wants“ во Јавна соба во Скопје денеска беше означен почетокот на иницијативата „Проѕирниот човек“ која ја спроведува Гете-институтот Скопје во соработка со Фондацијата „Метаморфозис“, со цел промовирање на медиумските и информативните вештини на помладата генерација и нивната околина – родители, наставниците и сите други заинтересирани […]

Петровска од УВМК: Дигитализацијата на матичните книги се очекува да биде целосно завршена до крајот на 2023 година

03.10.2022

Кристина Петровска фото: Порталб.мк Кристина Петровска од Управата за водење на матичните книги во интервју за Порталб.мк зборува за дигитализацијата на матичните книги, сертификатите со неточни податоци, како и за електронските услуги на оваа институција. Таа вели дека до крајот на 2023 година се очекува да заврши дигитализацијата на сите матични книги. Колкав е процентот […]

Меркочи од „Доста е“: Дигитализацијата на јавните услуги во Албанија го зголеми нивниот квалитет

28.09.2022

Алдо Меркочи, фото: Фисник Џелили/Порталб.мк Современиот предизвик со кој се соочуваат земјите на Западен Балкан е дигитализацијата на јавните услуги. Албанија во споредба со другите земји од регионот води во овој процес. Дигиталната револуција на Албанија што започна во 2013 година, тогаш вклучуваше само 14 електронски услуги, додека денес опфаќа 1.225. Преведено во проценти, ова […]

Алити: Процесот на реорганизација на државната администрација се очекува да заврши во 2024 година

28.09.2022

Во интервју за Порталб.мк, министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, зборува за процесот на реорганизација на јавната администрација во Северна Македонија, за неодамнешните сајбер напади на веб-страниците на министерствата, дигиталната агенција и дигиталниот идентитет. Според него, процесот на реорганизација на администрацијата се очекува да заврши во 2024 година. Алити вели дека работат на […]

Канцелариите на пратениците за комуникација со граѓаните затворени кога треба да работат

24.09.2022

Фото: Порталб Граѓаните треба да ги бараат насекаде вработените во Канцелариите за контакт со граѓаните, кои се ангажирани на одредено работно време, за да обезбедат комуникација меѓу пратениците и граѓаните. Порталб.мк посети 4 канцеларии на различни локации, и тоа во Тетово, Чаир, Карпош и Шуто Оризари за да се види одблиску како функционираат. Според она […]