Фото: Метаморфозис

Fondacioni për Internet dhe Shoqëri, “Metamorfozis” dhe Shkollat ​​ndërkombëtare NOVA po fillojnë një bashkëpunim me qëllim që së bashku të përmirësojnë edukimin mediatik të nxënësve dhe të rrisin nivelin e ndërgjegjësimit për rolin e mediave digjitale sot.

Për këtë, drejtori i shkollave ndërkombëtare NOVA, Ivan Novakovski dhe drejtori ekzekutiv i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, nënshkruan memorandum bashkëpunimi.

Bashkëpunimi do të përfshijë aktivitete të ndryshme të përbashkëta përmes të cilave do të ngrihet niveli i edukimit mediatik, do të ndahen njohuritë për njohjen e dezinformatave dhe studentët do të njihen me punën gazetareske në përgjithësi, ndërsa do të promovohen vlerat etike në hapësirën mediatike.

Metamorfozis tashmë është përfshirë në punën e NOVA-s duke mbajtur një sërë ligjëratash dhe punëtorish. Kryesisht i referohet një hyrjeje në profesionin e gazetarisë, punëtorive praktike me gazetarë me përvojë dhe të dëshmuar, publikimit të teksteve më të mira të nxënësve në një nga mediat e Metamorfozës, si dhe organizimit të një vizite në zyrat e Metamorfozis dhe redaksitë e tri media, Meta.mk, Portalb .mk dhe Vërtetmatësi.

Ndaje: