Menyja
featured roadmap vishegrad

Ftesë për konferencën përmbyllëse të ACTION SEE Vishegrad: Rruga drejt qeverisjes së mirë

Më 22 shkurt të vitit 2017 (e mërkurë), në hotelin “Holiday Inn” në Shkup do të mbahet konferenca përmbyllëse në kuadër të projektit ACTION SEE Vishegrad – Përgjegjësi, teknologji dhe rrjeti i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore, në temën “Rruga drejt qeverisjes së mirë”. Si mysafirë do të marrin pjesë E.S. Dr. Kristine D. Althauzer, ambasadore e Gjermanisë në Maqedoni, E.T. z. Jacek Multanovski, ambasador i Polonisë në Maqedoni, përfaqësues të partnerëve në projektin e grupit të Vishegradit: Çekia, Sllovakia, Hungaria...

nevldini-pres-860x662

122 organizata qytetare kërkuan mbështetje nga qytetarët, institucionet dhe nga qeveria

Në konferencën e sotme për shtyp, 122 organizata qytetare nën moton “Duhet ta mbrojmë shoqërinë qytetare në Maqedoni” kërkuan mbështetje nga qytetarët, nga institucionet dhe nga qeveria aktuale dhe ajo e ardhshme për shkak të sulmeve mbi shoqërinë qytetare në periudhën e fundit.   Të nderuar, Ne, organizatat qytetare të nënshkruara më poshtë, nga tërë Maqedonia, i drejtohemi publikut në këto kohëra të vështira kur liria e qytetarit dhe shoqëria qytetare janë nën kërcënim, që të mbrojmë interesin publik dhe interesin e qytetarëve. Me këtë...

pres_protiv_lagite-12

“SOS”-i dhe urdhërdhënësit e tij nuk mund ta heshtin shoqërinë qytetare mendjehapur

Ne, organizatat qytetare që jemi cak i sulmeve të vazhdueshme të orkestruara të pushtetit të deritanishëm dhe të shërbëtorëve të tij, edhe një herë kërkojmë që publikisht të kërkohet falje dhe të tërhiqen të gjitha gënjeshtrat, shpifjet dhe dezinformatat për punën tonë, të publikuara nga ana e të ashtuquajturës iniciativë qytetare “SOS”. Në të kundërtën do të jemi të detyruar që drejtësinë ta kërkojmë në gjykatë, përkatësisht do të ngremë padi për ofendim dhe shpifje. Ky nuk është vetëm sulm i orkestruar kundër Xhorxh Sorosit dhe ...

meta_thumb

Demant për gënjeshtrat e publikuara nga SOS për Fondacionin “Metamorfozis”

Fondacioni “Metamorfozis” i dënon ashpër dhe i konsideron si gënjeshtër të madhe dhe shpifje, dhe në tërësi i demanton deklaratat e përfaqësueseve të grupit prej tre qytetarëve të quajtur “Stop operacioni Soros” (SOS), të shprehura në konferencën për shtyp të mbajtur me datën 4 shkurt të vitit 2017. Në këtë konferencë u thanë gënjeshtra për fondacionin “Metamorfozis”, duke përfshirë edhe akuza të pasakta se në llogaritë e fondacionit janë derdhur “shuma milionëshe”, të cilat, gjoja, janë përdorur për aktivitete partiake dhe për qëllime ...