Мени

Поздравете ги вашите Твитер следачи со „Баблтвит“

Сервисот овозможува креирање на кратки видеа, во времетраење од 30 секунди, со цел истите да се појавуваат на вашиот твитер профил. Притоа, видеото нема да се пушта секогаш кога корисниците ќе го посетат вашиот профил. Видеата добиваат свое УРЛ кое може да се пушти како стандарден твит, со што ќе ги повикате оние кои ве следат да видат што директно имате да им кажете.Сервисот можете ...

Lila

Љиљана Цекиќ – Лазоровска

Љиљана Цекиќ Лазоровска: Административно финансиски асистент во Фондацијата Метаморфозис. Има дипломирано економија на универзитот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје. Најголемиот дел од нејзиното работно искуство е како Административно финансиски асистент на странски проекти финансирани од ОБСЕ, Светска банка и Обединетите нации. Нејзините одоговорности во Фондацијата ...

Bardhyl_Jashari

Бардил Јашари

Бардил Јашари има магистрирано на Факултетот за јавна администрација при Универзитетот Париз 12 (Франција). Дипл. инженер по информатика – насока информатички системи на Универзитетот во Загреб, Факултет за организација и информатика - Вараждин (Хрватска). Во моментот е директор на фондацијата Метаморфозис и ги истражува можностите за развивање партнерства за зголемување на ...

filip

Филип Стојановски

Филип Стојановски: програмски координатор во Фондацијата Метаморфозис. Има дипломирано информатика на Универзитетот Грејсленд од САД и магистрирано е-бизнис менаџмент на Универзитетот Париз 1 - Пантеон Сорбона од Франција. Од 1995 година е активен во македонското граѓанско општество преку волонтерски проекти за заштита на потрошувачите и за е-издаваштво, како и преку ...

filipn

Филип Нешкоски

Филип Нешкоски: Веб администратор во Фондацијата Метаморфозис. Има дипломирано на Машински факултет во Скопје на насока Индустриско инженерство и менаџмент. Во минатото работно искуство се вбројуваат изработка на веб страници и развој на бази на податоци, учество во активности за контрола на квалитет и имплементација на ИСО стандарди. Во Метаморфозис е задолжен за развој и ...

KD

Кире Димиќ

Преведувач во фондацијата Метаморфозис. Дипломиран на Катедрата за преведување и толкување (Филолошки факултет, Скопје). Четиригодишно искуство во НВО-секторот. Преведува најнови вести од областа на информатичко-комуникациската технологија, слободен софтвер со отворен код, инклузивна е-власт, приватност на интернет, европски дигитални права итн. Одговорен за администрација, ...

Управен одбор

Фондација Метаморфозис - Управен одбор (по азбучен редослед според презиме) 1. Рефет Абази 2. Валентина Гечевска 3. Афродита Гоцевска 4. Антоанета Иванова 5. Фани Каранфилова-Пановска Назад кон За нас

Персонал

Бардил ЈашариДиректорФилип СтојановскиПрограмски координаторЕлена ИгнатоваПроектен координатор Кире Димиќ ПреведувачВалон АбдиуПреведувачЉиљана Цекиќ - ЛазоровскаАдминистративно-финансиски асистентФилип НешкоскиВеб-администраторТамара РесавскаПрограмски асистентОгнена Костова, Ива Голубовиќ, Дона Џамбаска, Горан Митев, Миша ВучиќевиќВолонтери кои придонеле за ...

Изработка на веб-сајтови и веб апликации

Фондацијата Метаморфозис нуди изработка на ИТ решенија, развивани според потребите на клиентите или како дел од проект. Метаморфозис нуди поволни и квалитетни услуги за развој, адаптација, локализација и ажурирање на веб содржини, особена специјализирани за развој на повеќејазични решенија со користење на CMS Joomla. Следува скратена верзија од листата на изработени веб-сајтови од ...

Компјутерски курсеви

Обуките (курсевите) може да се состојат од еден или повеќе модули. Модулите може да се комбинираат според потребите на клиентот. Минимален број на учесници за одржување на една обука е 6. Модулите за канцелариско работење со производите на Мајкрософт (М1, М3, М5, М7, М9, М11, М13, М15) се компатибилни со наставниот план за европскиот сертификат Xpert. Модулите за канцелариско работење со ...