Додека институциите на Европската Унија започнуваат со преговорите во тријалози, повеќе од 150 граѓански организации од Европа, меѓу кои и Фондација Метаморфозис, ги повикуваат институциите на ЕУ да проверат дали Регулативата ги поставува луѓето и основните права на прво место во Законот за вештачка интелигенција (Законот за ВИ). Целата реакција можете да ја најдете на овој линк.

Image by Max from Pixabay

 

Сподели: