Лозинките се првата одбранбена линија од неовластен пристап до нашите уреди и податоци. Колку се посилни нашите лозинки, толку сме позаштитени во онлајн просторот. Затоа, треба да креираме силни лозинки за сите уреди, веб-страници и апликации што ги користиме. Овој инфографик нуди совети кои можат да ни помогнат да креираме лозинки што подобро ќе нè заштитат.

Сподели: