mediumski-item-img-1.png

29.06.2022

Çfarë është VPN (rrjeti privat virtual) dhe çfarë mundësish ofron?

Ndoshta shumë prej nesh e kanë hasur termin VPN, por shumë më pak janë ata që e dinë saktësisht se çfarë do të thotë VPN dhe çfarë mundëson përdorimi i tij. Infografikët e mëposhtëm shpjegojnë se çfarë është VPN, çfarë funksionesh ofron dhe çfarë mund të presim nga një rrjet i mirë VPN. Burimi: What […]

mediumski-item-img-1.png

10.12.2021

Fondacioni Metamorfozis uron Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut

Shtatëdhjetë e tre vjet më parë, në ditën e sotme, më 10 dhjetor, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e miratoi Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut. Që atëherë e deri më sot neni 1 i cili thotë “Të gjithë njerëzit lindin të lirë dhe të barabartë në dinjitet dhe të drejta” është […]

mediumski-item-img-1.png

03.05.2021

Fondacioni Metamorfozis e uron Ditën Ndërkombëtare e Lirisë së Medias, sfidë më e madhe mbetet infodemia

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Medias – 3 maj, e cila mbahet për 28 vjet me radhë. “Fondacioni Metamorfozis” e uron këtë ditë për gazetarët, punonjësit e mediave dhe të gjithë aktivistët e lirisë së shprehjes të cilët angazhohen për respektimin e plotë të të drejtave të njeriut, njofton Portalb.mk. Mediat e lira […]

mediumski-item-img-1.png

28.01.2021

Metamorfozis bashkohet me lëvizjen “Reclaim Your Face” – lëvizje për të kufizuar mbikëqyrjen masive biometrike të qytetarëve

Me rastin e 28 janarit – Ditës Evropiane për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, Fondacioni për internet dhe shoqëri – Metamorfozis informon se është përfshirë në lëvizjen ndërkombëtare “Reclaim Your Face”. “Reclaim Your Face” është një lëvizje e filluar nga anëtarët e EDRi – Iniciativa Evropiane për të Drejtat Digjitale, në mënyrë që të kufizojë […]

mediumski-item-img-1.png

03.05.2020

Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Medias: Kërcënimi më i madh janë dezinformatat në lidhje me pandeminë Covid-19

“Shtypi i lirë është ai në të cilin është në rregull të nxirrni një konkluzion deri te i cili keni arritur përmes provave.” (Bill Moyers) Sot është 3 maji, Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Medias, e cila mbahet për herë të 27-të, dhe çdo vit festimi i kësaj dite shoqërohet me sfida të ndryshme. Këtë […]

mediumski-item-img-1.png

18.03.2020

Rritja e pjesëmarrjes qytetare në Agjendën digjitale – ICEDA

Partnerët që e realizojnë projektin: Fondacioni Metamorfozis (Maqedonia e Veriut), Akademia për e-qeverisje (Estoni), CRTA- Qendra për Hulumtim, Transparencë dhe Llogaridhënie (Serbi), OJQ-ja 35 mm (Mali i Zi), Të dhënat e hapura Kosovë – Open Data Kosovo (Kosovë) dhe Lëvizja Mjaft! (Shqipëri). Agjenda Digjitale për Ballkanin Perëndimor: Agjenda Digjitale është një iniciativë e zhvilluar nga […]

mediumski-item-img-1.png

16.03.2020

Rritja e pjesëmarrjes qytetare në agjendën digjitale – ICEDA

Partnerët që e realizojnë projektin: Fondacioni Metamorfozis (Maqedonia e Veriut), Akademia për e-qeverisje (Estoni), CRTA- Qendra për Hulumtim, Transparencë dhe Llogaridhënie (Serbi), OJQ-ja 35 mm (Mali i Zi), Open Data Kosovo (Kosovë) dhe Lëvizja Mjaft! (Shqipëri). Agjenda Digjitale për Ballkanin Perëndimor: Agjenda Digjitale është një iniciativë e zhvilluar nga Bashkimi Evropian, e cila gjithashtu është […]

mediumski-item-img-1.png

16.01.2020

Privatësia nuk duhet të jetë luks që u ofrohet vetëm atyre që mund t’ia lejojnë atë vetvetes

Metamorfozis iu bashkua iniciativës së Privacy International kundër përdorimit eksploatues të aplikacioneve të para-instaluara në telefonat e mençur që përdorin Android Më 08 janar 2020, Privacy International, me mbështetjen e më shumë se 50 organizatave në të gjithë botën, publikoi një letër të hapur dërguar Sundar Pichai-t, drejtori ekzekutiv i Alphabet Inc., kompani amë e […]

mediumski-item-img-1.png

02.04.2019

Verifikimi i fakteve është i rëndësishëm për çdo profesion, jo vetëm për gazetarinë

Këtë vit shënimi i kësaj dite është me rëndësi të veçantë për Fondacionin pasi që portali për llogaridhënie publike dhe transparencë “Vërtetmatësi”, para pak kohësh edhe zyrtarisht u bë pjesë e Rrjetit ndërkombëtar për verifikimin e fakteve.

mediumski-item-img-1.png

05.02.2019

FONDACIONI METAMORFOZIS SË BASHKU ME MSHIA-në E SHËNON DITËN E INTERNETIT MË TË SIGURT

Sot, më 5 shkurt, në mbi 140 vende të botës, shënohet Dita ndërkombëtare e internetit më të sigurt nën moton “Së bashku për një internet më të mirë”. Shënimi i kësaj dite paraqet thirrje për veprim për të gjitha palët e interesuara, që me forca të përbashkëta të ndihmojnë në krijimin e një interneti më […]

mediumski-item-img-1.png

24.04.2017

Privatësia në epokën digjitale

Me 9 video-storje edukative, Fondacioni “Metamorfozis” në bashkëpunim me APTI (Аsociacionin për teknologji dhe internet) i bashkangjitet fushatës për edukim dhe ngritje të vetëdijes së qytetarëve për sigurinë në internet në Maqedoni. Videot mund t’i shihni dhe t’i shpërndani në këtë link.

mediumski-item-img-1.png

29.10.2015

IFEX e shënon 2 nëntorin me fushatë “Jo për mosdënimin!”

  Më 2 nëntor shënohet Dita ndërkombëtare për t’i dhënë fund mosdënimit për krime kundër gazetarëve, që u parapa me Rezolutën e OKB-së të vitit 2013. Në këtë moment, 9 nga 10 raste të vrasjeve të gazetarëve në botë janë me status të pazgjidhur dhe kalojnë pa u dënuar. Kjo çon kah kultura e mosdënimit, […]