Мени
^620A563DF7EEF3E12E4226EB411B5DF9632C1DE6E157E8A847^pimgpsh_fullsize_distr

Најава: Прва јавна консултација „Дигитализацијата во радиодифузијата: достигнувања, предизвици и перспективи“

На 13.10.2015 (вторник), во Хотел Холидеј Ин  во Скопје, со почеток во 11.30 часот ќе се одржи првата јавна консултација „Дигитализацијата во радиодифузијата: достигнувања, предизвици и перспективи“. Оваа јавна консултација е дел од проектот „Мапирање на дигитализацијата во радиодифузијата во РМ“ спроведуван Фондацијата ...

3c4973a993a3b925d319d45095dd081eca32265db8f5c24e5b1245f2b8ce60b8

Обука за Отворени податоци со претставници од ЗИП Институтот

Обуката се одржа како подготовка за реализација на предлог проектот на ЗИП Институтот: „Rate.me - Систем за известување за услугите на угостителските објекти“ со кој беа победници на Конкурсот за поддршка на проекти поврзани со отворени податоци кој го објави Фондацијата Метаморфозис

20151007103446

Одржана обука за справување со говор на омраза

На 07.10.2015, во Хотел Stone Bridge се одржа првата од серијата обуки за справување со говорот на омраза во медиумската сфера, првенствено наменети за уредници, новинари и администратори на веб-портали, организирана од фондацијата Метаморфозис и Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на обуките е да придонесат кон зајакнување на ...

draft-institute-for-open-leadership-oeglobal-1-638

Институт за отворено лидерство 2: Пријавете се сега

Оваа година, Криејтив комонс и Мрежата за отворени политики го организираа првиот Институт за отворено лидерство (IOL). Институтот за отворено лидерство претставува програма за обука и поддршка што ги оспособува новите лидери заинтересирани за подготовка и спроведување на политика за отворено лиценцирање во рамки на нивните ...