Мени

Став на Фондацијата за интернет и општество – Метаморфозис по однос на предлог текстот на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер

Фондацијата за интернет и општество – Метаморфозис го поддржува процесот на носење на нов Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер со кој ќе се обезбеди поефикасна заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер како човеково право. Во однос на конкретни одредби од предлог текстот...

Порталот за отворени податоци е добар исчекор, но за целосна транспарентност има уште многу работа

Креирањето и пуштањето во употреба на новиот портал за отворени податоци на Владата на Република Северна Македонија е добар исчекор, кој дава јасен сигнал за посветеноста на транспарентноста. Но за да се забележат вистинските потенцијални придобивки, потребно е да се отворат податоци кои ќе овозможат создавање нови ...

Оглас за вработување Менаџер на програми за општествена отчетност и човекови права на Интернет во Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис

Заинтересираните кандидати/тки кои ги исполнуваат горенаведените услови треба да испратат работна биографија (CV) и кусо писмо за интерес. Пријавите треба да бидат пратени по е-пошта на konkurs@metamorphosis.org.mk до 29.03.2019 година.

Повик за доставување на понуди: Софтверско решение за интер-регионална он-лајн платформа за туризам

За потребите на проектот “Општествено претпријатие –Проект за зајакнување на иновативен туризам (СТЕП)” финансиран од Европската унија во рамки на програмата за прекугранична соработка (ИПА II 2014-2015), врз основа на договорот за Грант со референтен број IPA/2017/390-054, комисијата за набавки при Фондацијата Метаморфозис, во ...