Активности

mediumski-item-img-1.png

16.04.2021

Отворен повик за учество на вебинар „Основи на онлајн медиумска писменост“

Ве покануваме на вебинарот „Основи на онлајн медиумска писменост“ кој ќе се одржи на платформата Cisco WebEx, на 27 април, 2021 година, од 10:00 до 11:30 часот. Што ќе научите На овој вебинар,…

mediumski-item-img-1.png

15.03.2021

Отворен повик за учество на вебинар „Основи на онлајн медиумска писменост“

Ве покануваме на вебинарот „Основи на онлајн медиумска писменост“ кој ќе се одржи на платформата Cisco WebEx, на 24 март, 2021 година, од 16:00 до 17:30 часот. Што ќе научите? На овој вебинар,…

mediumski-item-img-1.png

14.10.2019

Учениците од битолското основно училиште „Св. Климент Охридски“ учеа да програмираат робот во рамките на “Meet and Code 2019”

Денес во основното училиште „Св. Климент Охридски“ во Битола, „Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење„ го реализира настанот „Направи робот“ во рамките на проектот “Meet and Code 2019“, кој што…

mediumski-item-img-1.png

03.10.2019

Се одржа презентација на програмата Techsoup Severna Makedonija во Велес

Денес, во просториите на Домот на невладините организации во Велес, претставници на Фондацијата Метаморфозис ја презентираа програмата за софтверски донации, Techsoup Severna Makedonija, каде што се нуди широк спектар на софтверски продукти за…

mediumski-item-img-1.png

18.10.2018

„Како се прават компјутерските игри“ во ООУ Никола Карев од Пробиштип – Европска недела на кодирање

На ден 09.10.2018 (вторник) со почеток во 11:30 часот во ООУ Никола Карев – Пробиштип, беше одржан јавен час на тема „Како се прават компјутерските игри“. Настанот беше организиран во рамките на Европската…

mediumski-item-img-1.png

17.10.2018

Интуитивно кодирање со „App Inventor” во скопската гимназија „Јосип Броз Тито“ – Европска недела на кодирање

„Meet and Code 2018“ има за цел да покаже како светот може да се создаде преку програмирање и колку забавно може да биде програмирањето. Иницијативата особено ги поддржува малите, локални, непрофитни организации во…

mediumski-item-img-1.png

05.10.2018

Почеток на „Meet and Code 2018“: 1.100 настани за програмирање кои почнуваат од 6 октомври

Настани за млади во повеќе од 500 градови ширум Европа Почетокот е утре: Млади лица во 22 европски земји можат да одберат од 1,100 настани за програмирање при Meet and Code кои што…

mediumski-item-img-1.png

11.09.2018

МИОА, МОН и Метаморфозис ги повикуваат сите училишта да се приклучат на Европската недела за кодирање

Министерството за информатичко општество и админситрација и Министерството за образование и наука, во соработка со Фондацијата Метаморфозис, ги повикуваат сите наставници и професори да се пријават на Европската недела на кодирање (EU Code…

mediumski-item-img-1.png

29.08.2018

Грантови за „Meet and Code 2018“ – Аплицирајте до 15-ти септември!

Се приближува крајниот рок за пријавувањето на идеите за „Meet and Code 2018!“ – 15 септември 2018. Настаните кои што ќе се изберат ќе добијат грант од 300 евра за нивната организација! Работилници…

mediumski-item-img-1.png

26.07.2017

Фондацијата Метаморфозис и „Мајкрософт“ му помагаат на граѓанскиот сектор ширум Балканот во дигиталната трансформација

Фондацијата Метаморфозис, во соработка со локалните канцеларии на „Мајкрософт“ во Косово, Албанија и Македонија, ги организираше конференциите „Tech4Good“ во Приштина, Тирана и Скопје. Повеќе од 200 претставници на граѓанските организации зедоа учество на…

mediumski-item-img-1.png

16.05.2017

Се одржа „Ден на Мајкрософт“ во Скопје: „Технологијата во облак (cloud) го помага општеството“

Фондацијата за интернет и општество, „Метаморфозис“ денеска во Конгресниот центар на Скопски саем го организираше настанот „Ден на Мајкрософт“, посветен на граѓанскиот сектор, на тема „Технологијата во облак (cloud) го помага општеството“. На…

mediumski-item-img-1.png

15.05.2017

Се одржа работилница за соработка преку Microsoft Office 365 sharepoint

Во петок на 12 мај, во Фондацијата Метаморфозис се одржа работилница на која присуствуваа 10 претставници на граѓанскиот сектор, на која имаа можност да научат повеќе за начинот на користење на Microsoft Office…

Прикажи повеќе