Активности

mediumski-item-img-1.png

02.10.2023

Млади новинари од Фондацијата „Метаморфозис“ беа на студиска посета во САД

Двајца практиканти во медиумите на Фондацијата „Метаморфозис“, Мета.мк и Поратлб.мк, заедно со двајца претставници на фондацијата, изниматиот период беа дел од еднонеделна студиска посета во Вашингтон, САД. Посетата ја организираше Меѓународниот центар за

mediumski-item-img-1.png

07.07.2023

Седуммина практиканти го почнаа својот едномесечен ангажман во медиумите на „Метаморфозис“

Седуммина млади практиканти го почнаа својот едномесечен ангажман во медиумите на Фондацијата „Метаморфозис“ (Новинска агенција Мета, Порталб и Вистиномер) од почетокот на месец јули. Иако првично беше предвидено да се ангажираат четворица практиканти,

mediumski-item-img-1.png

26.05.2023

Младите на тридневна обука во Штип учеа за проверка на факти и борба против дезинформации

Млади лица од Источниот и од Североисточниот регион на земјава беа дел од Програмата за медиумска обука „Дезинформации и проверка на факти“ која се одржа од 24 до 26 мај во Штип. На

mediumski-item-img-1.png

04.05.2023

Младите можат да се пријават на обука за проверка на факти што ќе се одржи месецов во Штип

Фондација Метаморфозис, во партнерство со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ), а со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје, го отвора четвртиот повик за учество на заинтересирани млади

mediumski-item-img-1.png

28.04.2023

Во Струмица се одржа тридневна обука, младите учеа новинарство засновано на податоци и визуелизации

Фондацијата Метаморфозис, во соработка со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ) од 26 до 28 април во Струмица ја спроведоа тридневната обука на англиски јазик „Новинарство засновано на податоци

mediumski-item-img-1.png

29.03.2023

Повик до младите од Вардарски и Југоисточен регион за учество на обука за визуелизации на податоци

Фондација Метаморфозис, во партнерство со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ), а со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје, го објави третиот повик за учество на млади новинари

mediumski-item-img-1.png

25.03.2023

Се одржа тридневна обука за „Борба против дезинформации и проверка на факти“

Десетина млади лица од Југозападниот и Пелагонискиот регион учествуваа на тридневна обука за борба против дезинформации и проверка на факти која се одржа во Струга од 22 до 24 март. Обуката се одржа

mediumski-item-img-1.png

02.03.2023

Отворен повик за доставување понуди за хотелски услуги  

За потребите на проектот “Journalism for a New Generation: A Media Training Program for North Macedonia” Фондација Метаморфозис објавува повик за доставување понуди за хотелски услуги во Струга. 1. Предмет на набавкa Предмет

mediumski-item-img-1.png

20.02.2023

Повик за за учество на обука – Дезинформации и проверка на факти

Фондација Метаморфозис, во партнерство со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ), а со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје, го отвора вториот повик за учество на млади новинари

mediumski-item-img-1.png

13.02.2023

Одржана тридневна обука „Новинарство засновано на податоци и визуелизации“

Фондацијата Метаморфозис, во соработка со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ) од 8 до 10 февруари ја спроведоа тридневната обука на англиски јазик „Новинарство засновано на податоци и визуелизации“.

mediumski-item-img-1.png

16.12.2022

Повик за млади новинари – Новинарство за новата генерација: Програма за медиумска обука

Фондација Метаморфозис, во партнерство со Меѓународниот центар за новинари (International Center for Journalists – ICFJ) а со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје отвора повик за учество на млади новинари во Програма

Прикажи повеќе