Активности

mediumski-item-img-1.png

15.12.2023

Одржанa втората интерактивната работилница „Дијалози со медиумите“

На 15 декември 2023 година, се одржа втората интерактивна работилница за комуникација со медиуми и проверка на факти на тема вакцинација „Дијалози со медиумите“, во рамките на проектот „Систем за управување со погрешни

mediumski-item-img-1.png

12.12.2023

Одржан брифинг за новинари на тема „МРП вакцинација“

Трет брифинг за новинари во рамките на проектот „Систем за управување со погрешни информации и дезинформации и новинарски брифинзи“ На 12 декември 2023 година, се одржа третиот брифинг за новинари на тема „МРП

mediumski-item-img-1.png

04.12.2023

Одржанa интерактивната работилница „Дијалози со медиумите“

На 4 декември 2023 година, се одржа „Дијалози со медиумите“ – интерактивна работилница за комуникација со медиуми и проверка на факти на тема вакцинација, во рамките на проектот „Систем за управување со погрешни

mediumski-item-img-1.png

24.11.2023

Одржанa oбуката за имплементација на стандардни оперативни процедури за справување со мисинформации, дезинформации и информациски празнини врзани со вакцинација

На 23 и 24 ноември 2023 година, се одржа oбуката за имплементација на стандардни оперативни процедури за справување со мисинформации, дезинформации и информациски празнини врзани со вакцинација во рамките на проектот „Систем за

mediumski-item-img-1.png

09.11.2023

Одржан брифинг за новинари на тема „Вакцинација против ХПВ“

Втор брифинг за новинари во рамките на проектот „Систем за управување со погрешни информации и дезинформации и новинарски брифинзи“   На 9 ноември 2023 година, се одржа вториот брифинг за новинари на тема

mediumski-item-img-1.png

19.10.2023

Одржан првиот од серијата брифинзи за новинари во рамките на проектот „Систем за управување со погрешни информации и дезинформации и новинарски брифинзи“

Брифинг за новинари на тема „Редовна вакцинација на децата – факти и дезинформации“ На 19 октомври 2023 година, се одржа брифинг за новинари на тема „Редовна вакцинација на децата – факти и дезинформации“

mediumski-item-img-1.png

01.08.2023

Почеток на проектот Систем за управување со погрешни информации и дезинформации и новинарски брифинзи

На 26 јули 2023 година, се одржа првиот координативен состанок на Проектното експертско работно тело што претставува и една од почетните активности на проектот Систем за управување со погрешни информации и дезинформации и

Прикажи повеќе