Во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, Фондацијата Метаморфозис изработи визуелизација за резултатите од процесот на поддршка на општините во периодот 17.01.2022-28.02.2022 г.

Процесот на поддршка на општините започна со дводневна обука на тема отворени податоци и транспарентност, по што следеше период од 6 недели на активна поддршка на секоја општина-учесник во процесот во отворањето на нивни податочни сетови и унапредување на транспарентноста. Повеќе за процесот можете да прочитате тука. Подолу можете да ги погледнете клучните резултати од првиот циклус.

Во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, Фондацијата Метаморфозис во моментов го спроведува и вториот циклус на поддршка на нови општините-учесници, со цел унапредување на нивната отвореност.

Сподели: