Мени
Работилница за DigiTales

Одржана работилница за DigiTales во просториите на Метаморфозис

Во соработка со Британски совет, Cre8ive8 и Меѓаши во просториите на фондацијата Метаморфозис беше одржана работилница за креирање DigiTales, како дел од проектот „Imagine your future“ (Замисли ја својата иднина). Оваа работилница е прва од циклусот од три вакви планирани работилници.

Повеќе

Нови едукации за безбедно користење на интернет од страна на децата

Oд денес, официјално започнува новиот циклус едукативни презентации за безбедно користење на интернет од страна на децата, наменети, покрај за нив, и за нивните родители и наставници во основните и средните училишта во Македонија.

Повеќе
mediumi-1-sredna

Предавање за новинари: предизвици поврзани со користењето на интернет од страна на децата

На 2 октомври, 2008г. во просториите на Метаморфозис се одржа предавање за предизвиците поврзани со користењето на интернет од страна на децата.

Повеќе

Обука за дигитално раскажување приказни во Сараево

Од 4 до 11 септември, во Сараево се одржа обука за дигитално раскажување приказни на која присуствуваа 12 учесници од неколку балкански земји и од Италија. Настанот го организираше OneWorld SEE во соработка со Италијанската амбасада во овој град.

Повеќе

Едукациите за безбедно користење на интернет се во тек

Над 4300 деца, родители и наставници од цела Македонија се опфатени со активностите за безбедно користење на интернет од страна на децата, кои се одвиваат во 28 основни и средни училишта, во рамките на проектот Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет кој го ...

Повеќе

Безбедно на интернет: почнаа едукациите во училиштата

По еднонеделните подготовки кои се случуваа во периодот од 12 до 16 мај, едукаторите кои беа обучени на претходно одржаниот семинар на тема „Заштита и безбедност на децата и нивните права на Интернет“, во рамките на истоимениот проект, оваа недела почнаа со спроведување на ...

Повеќе

Се одржа едукативниот семинар за безбедно користење на интернет од страна на децата

Во рамките на проектот „Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет“ (CRISP), од 6 до 8 мај се одржа едукативен семинар на оваа тема на кој учествуваа претставници од повеќе невладини организации и училишта од Македонија.  

Повеќе

Едукативен семинар во Охрид

На 6, 7 и 8 мај, во хотелот „Климетица“ во Охрид ќе се одржи едукативен семинар како дел од активностите предвидени во проектот CRISP (Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет) чиј носител е „Фондацијата Метаморфозис“, а го спроведува во партнерство со ...

Повеќе

Обука за користење на интернет за вработените во агро-центарот за едукација во Скопје

Во текот на месец ноември, се одржа обука за користење на интернет за 9 вработени во агро-центарот за едукација при земјоделскиот институт во Скопје.

Повеќе
obukaooo1

74 вработени од 22 општини во Македонија обучени за работа со Опен Офис

74 вработени од 22 општини во Македонија беа обучени за работа со канцеларискиот пакетот Опен Офис преку обуката што ја подготвија Фондацијата Метаморфозис и Проектот за успешна децентрализација на УСАИД. Обуката се одржа во хотелот Ривиера во Охрид, во периодот од 15 до 20 ...

Повеќе