Мени

Повик за понуди за дизајн – Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад

Фондацијата Метаморфозис објавува отворен повик до дизајнерски куќи и индивидуални графички дизајнери за барање за понуди за услуга на дизајн на публикации во рамките на проектот Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад, кој е поддржан од Европската ...

Повеќе

Проект МЕК: Повик за барање на понуди за дизајнерски услуги

Фондацијата Метаморфозис објавува отворен повик до дизајнерски куќи и индивидуални графички дизајнери за барање за понуди за услуга на дизајн на публикации во рамките на проектот МЕК – Модел за ефикасна комуникација меѓу комисиите за односи со заедниците и граѓаните, ...

Повеќе

Оглас за избор на 4 пилот-општини

Проектот „Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните “ (МЕК) поддржан од Европската унија објавува ОГЛАСза избор на 4 пилот-општини

Повеќе

Јавен повик за вклучување во национална мрежа за застапување при управување со електронски отпад

Фондацијата Метаморфозис објавува повик за организации заинтересирани за вклучување во национална мрежа, која ќе дејствува и застапува за правилно управување со електронскиот отпад (е-отпад) во Република Македонија.

Повеќе

Донација од Метаморфозис за Хаклабот „КИКА“

Фондацијата Метаморфозис донираше два персонални компјутери во Хаклабот „КИКА“, кој го води Слободен софтвер Македонија. Хаклабот КИКА (Информации. Култура. Автономија) е реализација на долгогодишната идеја за еден јавен простор – т.н. технолошка автономна зона - кој ќе ...

Повеќе

Работна посета на регионот Долна Нормандија, Франција

Помеѓу 2 и 6 март 2009 година, тимот на Фондацијата Метаморфозис изврши работна посета на регионот Долна Нормандија, Франција, во рамките на Проектот за децентрализирана соработка помеѓу овој регион и Република Македонија.

Повеќе

Кратко одложување на прогласувањето на победникот на Криејтив комонс конкурсот

Во очекување на последните гласови од членовите на жирито, победникот на Криејтив комонс конкурсот ќе биде објавен со мало задоцнување од неколку дена. 

Повеќе
video_conf_mala_1

Видео-конференција помеѓу Македонија и Долна Нормандија за дигитални клубови

На 7.10.2008., во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа видео-конференција во рамките на тригодишниот проект за децентрализирана соработка помеѓу Македонија и регионот Долна Нормандија од Франција на која учествуваа претставници на организации кои работат со ...

Повеќе

Заврши конкурсот Криејтив комонс

Со официјалното завршување на летото, на 23 септември, официјално го затворивме Криејтив комонс конкурсот за избор на најдобра фотографија или видео клип снимени со мобилен телефон.

Повеќе
paleshka

Донација од Метаморфозис за градинката „Палешка“

Фондацијата Метаморфозис донираше персонален компјутер во детската градинка „Палешка“. Децата беа среќни што и во градинка ќе можат да научат нешто повеќе за компјутерите, а вработените во градинката и’ доделија благодарница на фондацијата. Оваа донација на ...

Повеќе