Активности

mediumski-item-img-1.png

25.01.2023

“Недела на приватноста: Недостиг на капацитети за успешна имплементација на Законот за заштита на лични податоци” – Новинска агенција Мета.мк

Фото: Принскрин од Јутјуб од Privacy Week 2023 На третиот ден од регионалната конференција „Недела на приватноста“ 2023 која се одржува во Белград, на панел дискусијата посветена на заштита на приватноста и личните…

mediumski-item-img-1.png

05.01.2023

“Дигитализација во РСМ во 2022 година: Далеку се услугите со еден клик, цената за тоа ја плаќаат граѓаните” – Новинска агенција Мета.мк

Фото: Илустрација: Фисник Џелили/Порталб.мк во Canva Предизвикот со кој продолжува да се соочува Северна Македонија се реформите во областа на дигитализацијата, поточно напредокот за да биде во чекор со најновите случувања за подобрување…

mediumski-item-img-1.png

19.12.2022

Анимација – Како грaѓаните можат да учествуваат во креирањето политики на Интернет?

Граѓанското учество е еден од клучните механизми за обезбедување демократија во едно општество. Технологијата ни дава можност да го искористиме дигиталниот простор и да ги споделиме нашите мислења. За да можат да учествуваат…

mediumski-item-img-1.png

14.12.2022

“ДЕБАТА Граѓаните да бидат во фокусот на акциските планови преку дигитализацијата” – Новинска агенција Мета.мк

Фото: Фисник Џелили, Порталб.мк Отвореното владино партнерство (ОВП) преку дигитализацијата да се користи за вклучување на граѓаните, особено на маргинализираните групи, и пред сè, да биде во корист на граѓаните за работи кои…

mediumski-item-img-1.png

14.12.2022

“Еднаков пристап и инклузивност на граѓаните преку дигитализацијата да биде приоритет за земјите од регионот” – Новинска агенција Мета.мк

Фото: Фисник Џелили, Порталб.мк Целите и активностите на носителите на одлуки од земјите на Западен Балкан треба да бидат ориентирани кон крајната цел да им биде обезбеден еднаков пристап до услугите за сите…

mediumski-item-img-1.png

13.12.2022

“Третирање на дигиталната трансформација преку Отворено владино партнертство: Земјите од Западен Балкан ги споделија своите искуства” – Новинска агенција Мета.мк

Фото: Порталб.мк Партнерите на проектот ICEDA (Зголемување на граѓанското учество во дигиталната агенда) во соработка со партнерот домаќин на ICEDA Опен дата Косово, во рамки на регионалниот дијалог за дигиталната агенда, се собраа…

mediumski-item-img-1.png

13.12.2022

“Косово го усвои Националниот акциски план 2023-2025 за Отворено владино партнерство” – Новинска агенција Мета.мк

Фото: Фисник Џелили, Порталб.мк Владата на Косово на вчерашната седница го усвои Националниот акциски план (НАП) за Отворено владино партнерство (ОВП) за периодот 2023-2025 година. Ова го соопшти Кабинетот на премиерот на Косово,…

mediumski-item-img-1.png

09.12.2022

Најава за настан: Дијалози за Дигиталната агенда „Дигитално управување во регионот преку Партнерство за отворена власт и други иницијативи“

Партнерите на ICEDA во соработка со партнерот-домаќин Open Data Kosovo (Косово) организираат регионални дијалози за Дигиталната агенда, овој пат на тема „Дигитално управување во регионот преку Партнерство за отворена власт и други иницијативи“.…

mediumski-item-img-1.png

06.12.2022

“„е-Општество.мк“: Каде е Балканот во Дигиталната агенда?” – Новинска агенција Мета.мк

Првата панел дискусија во рамките на конференцијата е-Општество.мк беше на тема „Опсерваторија за Дигитална агенда – Каде е моментално Западен Балкан?“. Дигиталната агенда на ЕУ за Западен Балкан беше усвоена од сите шест…

mediumski-item-img-1.png

21.11.2022

е-Општество: “Кибер отпорност за слобода и безбедност” (6-7.12.2022)

Фондација Метаморфозис срдечно ве поканува на 18-то годишното издание на меѓународната конференција e-Society.mk која ќе се одржи од 6-ти до 7-ми декември 2022 година на тема “Кибер отпорност за слобода и безбедност”. Конференцијата…

mediumski-item-img-1.png

14.11.2022

Средба помеѓу Метаморфозис и Агенција за електронски комуникации

Во просториите на Агенција за електронски комуникации (АЕК) и на иницијатива на Фондација Метаморфозис, денес тимот на Метаморфозис оствари средба со АЕК и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD–CIRT како служба…

mediumski-item-img-1.png

28.10.2022

Фондација Метаморфозис на конференцијата “Дигитални вештини за граѓански ангажман”

На 27 октомври, Фондација Метаморфозис беше дел од конференцијата „Дигитални вештини за граѓански ангажман“ организирана од страна на Македонско-американската алумни асоцијација (МААА) и Центарот за социјални иновации Блинк 42-21. Конференцијата беше посетена од…

Прикажи повеќе