Активности

mediumski-item-img-1.png

01.05.2022

Злоупотреба на лични податоци на претплатниците на мобилна телефонија преку маркетинг кампањи

Празниците се секогаш можност за фирмите кои се занимаваат со продажба да организираат различни маркетинг кампањи за да ги промовираат своите производи. За таа цел, често се случува да се јават „по случаен…

mediumski-item-img-1.png

30.04.2022

Совети за поголема безбедност на Интернет

Иако, за многумина, користењето на Интернет е рутина која се практикува секојдневно, ретко се посветува доволно внимание на безбедно користење Интернет. Безбедноста на Интернет, позната и под називите кибер-безбедност или онлајн безбедност, значи…

mediumski-item-img-1.png

26.04.2022

Алити: Наш приоритет е реформа на администрацијата и дигитализација на услугите во РСМ

Фото: Порталб.мк Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити, во интервју за Порталб.мк, зборува за процесот на реформа на јавната администрација во Северна Македонија. Вели дека главен приоритет како министерство е дигитализацијата…

mediumski-item-img-1.png

14.04.2022

Покана за Разговор за приватност #7 – Имаме ли право на приватност на работното место?

Фондација Метаморфозис ги поканува сите кои сакаат да дознаат нешто повеќе за правото на приватност на работното место на седмиот „Разговор за приватност“ што ќе се одржи на 21 април, во Јавна соба,…

mediumski-item-img-1.png

31.03.2022

Покана за Разговор за приватност #6 – Заштита на личните податоци во процесот на барање работа

Фондација Метаморфозис со задоволство ги поканува сите поранешни, актуелни и идни апликанти за работно место, претставниците на работодавачите од приватниот, јавниот и невладиниот сектор, медиумите, како и сите други заинтересирани поединци кои сакаат…

mediumski-item-img-1.png

29.03.2022

Предностите, ризиците и правилата за поставување на видео-надзор

Развојот на модерната технологија донесе многу придобивки, но и ризици на кои што е потребно да се посвети посебно внимание, особено со поставувањето на видео надзорот, со оглед дека во последно време стана…

mediumski-item-img-1.png

24.03.2022

Лични податоци и права на субјектите на личните податоци

Дали знаете кои податоци се лични податоци? Дали знаете дека личните податоци се однесуваат само на физички лица? Законот за заштита на личните податоци им гарантира повеќе права на физичките лица како субјекти…

mediumski-item-img-1.png

15.03.2022

Покана за Разговор за приватност #5 – Медиумската слобода и заштитата на личните податоци

Фондација Метаморфозис со задоволство ги поканува новинарите, претставниците на граѓанските организации и институциите, како и сите други поединци кои сакаат да дискутираат и да дознаат нешто повеќе на темата „Медиумската слобода и заштитата…

mediumski-item-img-1.png

15.03.2022

Спроведена обука за офицери за заштита на лични податоци

Во рамки на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци-градење инклузивен дигитален екосистем“, на 7ми и 8ми март, во МладиХаб, беше организирана обука за офицери за заштита на лични податоци во државни…

mediumski-item-img-1.png

09.03.2022

Спроведена обука за заштита на лични податоци за претставници на граѓански организации и медиуми

Во рамки на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци-градење инклузивен дигитален екосистем“, на 3ти и 4ти март, во МладиХаб, беше организирана обука за претставници на граѓански организации и новинари на тема…

mediumski-item-img-1.png

24.02.2022

Покана за учество на обука за офицери за заштита на лични податоци во јавни институции

Почитувани, Фондација Метаморфозис со задоволство ги поканува офицерите за заштита на лични податоци и ИТ-службениците во јавните институции да учествуваат на обука на тема „Заштита на личните податоци во процесите на дигитализација на…

mediumski-item-img-1.png

24.02.2022

Покана за претставници на граѓански организации и новинари за учество на обука за заштита на личните податоци во процесите на дигитализација на јавните услуги

Почитувани, Фондација Метаморфозис со задоволство ги поканува претставниците на граѓански организации и новинарите на обука на тема „Заштита на личните податоци во процесите на дигитализација на јавните услуги.“ Обуката ќе се спроведе во…

Прикажи повеќе