Активности

mediumski-item-img-1.png

27.09.2022

Повик за доставување понуди за подготовка на инфографици и друг вид визуелизации

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, финансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме повик за…

mediumski-item-img-1.png

14.09.2022

Офицер за заштита на личните податоци: Прво лице за контакт при остварување на нашите права според Законот за заштита на личните податоци

Граѓаните имаат право да се обратат до лицето што ги обработува нивните лични податоци во случаи на нивна злоупотреба, несовесна употреба или употреба без согласност во различни секојдневни ситуации. За овие случаи, како…

mediumski-item-img-1.png

31.08.2022

Заштита на личните податоци во работните односи

Вработувањето и правата и обврските што произлегуваат од работниот однос во законодавството на Република Северна Македонија се опфатени со повеќе закони, какви што се: Законот за работни односи, Законот за пензиско и инвалидско…

mediumski-item-img-1.png

16.08.2022

Повик за доставување понуди за спроведување обуки за заштита на лични податоци за претставници на граѓански организации

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, финансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме повик за…

mediumski-item-img-1.png

16.08.2022

Повик за доставување понуди за спроведување обуки и обезбедување менторска поддршка за офицери за заштита на лични податоци во јавни институции

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, финансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме повик за…

mediumski-item-img-1.png

30.06.2022

Внимавајте, ве снимаме!

На влезот на повеќето деловни или службени објекти (супермаркети, продавници, канцеларии итн.), може да забележиме известувања за спроведување видеонадзор, односно знаци од типот „Внимавајте! Овој објект е под видеонадзор“. Може да претпоставиме дека…

mediumski-item-img-1.png

16.06.2022

Одржан настан „Што можеме да направиме за поголема заштита на личните податоци на граѓаните“

Во рамки на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци-градење инклузивен дигитален екосситем“, поддржан од Европската унија, Фондацијата Метаморфозис во соработка со Здружение Конект на 15-ти јуни 2022 година организираше панел-дискусија на…

mediumski-item-img-1.png

09.06.2022

Покана за учество на настан „Што можеме да направиме за поголема заштита на личните податоци на граѓаните?“

Со задоволство ги покануваме претставниците на граѓанските организации, институциите, медиумите и сите други поединци кои сакаат да дознаат нешто повеќе за заштитата на личните податоци на панел-дискусијата „Што можеме да направиме за поголема…

mediumski-item-img-1.png

03.06.2022

Јавен повик за прибирање понуди за писмен превод и лектура

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, финансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме повик за…

mediumski-item-img-1.png

09.05.2022

Обновен повик за доставување понуди за спроведување истражувања со претставници на граѓански организации и институции

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, финансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме нов повик…

mediumski-item-img-1.png

29.04.2022

Повик за доставување понуди за спроведување истражувања со претставници на граѓански организации и институции

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, финансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме повик за…

mediumski-item-img-1.png

27.04.2022

Повик за доставување понуди за креирање визуелен идентитет

За потребите на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“, кофинансиран од Европската унија и спроведуван од Фондација Метаморфозис во партнерство со Здружение Конект, објавуваме повик за…

Прикажи повеќе