Мени
usaid-ndi-povik

ПОВИК ДО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Во 2009 година Националниот демократски институт за меѓународни работи (НДИ) – Македонија започна програма за поддршка на законодавни иницијативи од граѓански организации во Република Македонија. По повеќегодишно успешно спроведување, Институтот со средства од УСАИД ...

Повеќе
web

Како да ја добиете вашата софтверска донација преку платформата TechSoup Balkans?

Фондацијата Метаморфозис е партнерска организација на програмата за софтверски донации Techsoup Balkans, надлежна за следните држави: Македонија Косово Албанија Програмата за донации Techsoup Balkans нуди широк опсег софтверски производи за непрофитни организации кои можете да ги ...

Повеќе
baner

Нема разговор со оние кои бараат укинување на граѓанските организации и куршуми за граѓаните!

Скопје, 25 мај 2016 Делегацијата на ЕУ го откажа консултативниот состанок помеѓу граѓанските организации и движења и претставниците на амбасадите на државите-членки на ЕУ во Македонија кој беше закажан за денес, 25 мај, во 10 часот. Оваа одлука на меѓународната заедница доаѓа ...

Повеќе
clenovi na platformata na graganski organizacii za borba protiv korupcijata

Јавна реакција против општиот акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои се водат постапки или постојат сомневања дека сториле кривични дела поврзани со политичката криза

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавна реакција против одлуката на Претседателот на Република Македонија да донесе општ акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои постојат докази и сомневања дека сториле ...

Повеќе
obrakjanje-do-MZ-1-14042016

Обраќање до меѓународната заедница од 85 организации

Почитувани, Најнапред, ви се заблагодаруваме за јавно искажаната поддршка на граѓанското општество и на неговите напори за унапредување на демократскиот развој на Република Македонија, кој не е можен без фер и слободни избори. Се согласуваме дека Република Македонија има...

Повеќе
clenovi na platformata na graganski organizacii za borba protiv korupcijata

Повик до Државната комисија за спречување на корупцијата да го почитува законот

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавен повик до Државната комисија за спречување на корупција да го почитува Законот за спречување на корупција врз основа на кој е формирана.  Спроведувањето на тој Закон е нејзина основна ...

Повеќе
mini-video-mobilen-fr

Конкурс „Слободата на изразување во мини-видео“ 2016

 ПРЕЗЕМЕТЕ ГО ФОРМУЛАРОТ ЗА УЧЕСТВО НА РАБОТИЛНИЦИТЕ    Францускиот институт во Скопје, во соработка со асоцијацијата Метаморфозис и регионот Нормандија, го организира второто издание на конкурсот „моето мини-видео“. Конкурсот е отворен за младите од 18 до 28 ...

Повеќе
Symantec_slider1

„Symantec“ пристигна на Балканот: Набавете ја Вашата донација за софтвер преку TechSoup Balkans

Ни претставува особено задоволство да објавиме дека програмата за донации на „Symantec“ е достапна на Балканот преку нашата платформа за донации на софтвери TechSoup Balkans (www.techsoupbalkans.org). Програмата за донации на „Symantec“ при TechSoup ги предвидува „Symantec Enterprise“ и „Symantec ...

Повеќе
hate-speech

Соопштение: Толеранцијата на говор на омраза води кон дела од омраза!

Платформата против говор на омраза[1] ги повикува надлежните државни институции, Министерството за внатрешни работи, јавните обвинителства и судовите да преземат итни и неодложни мерки за гонење на говорот на омраза. Потсетуваме дека неказнивоста на ширењето и ...

Повеќе
7-nvo-izbori-meta

Не се исполнети условите за распуштање на Парламентот и спроведување кредибилни избори

Јавното обраќање на НВО Инфоцентарот, Македонскиот центар за европско образование, Хелсиншкиот комитет за човекови права, Фондацијата Отворено општество Македонија, Транспарентност- Македонија, Метамoрфозис и Институтот за човекови права го пренесуваме во целост: ...

Повеќе