mediumski-item-img-1.png

13.03.2023

Indeksi i hapjes: Është duke u zhvilluar rrethi i shtatë i matjeve të hapjes së autoriteteve të pushtetit ekzekutiv dhe legjislativ

Rrjeti ACTION SEE – Rrjeti për Përgjegjësi, Teknologji dhe Hapje të Institucioneve në Evropën Juglindore me mbështetjen e Fondit Kombëtar për Demokraci (NDI) përmes projektit Përdorimi i Mediave të Reja për të Promovuar Transparencën e Qeverisë (Using New Media to Promote Government Transparency), filloi rrethi i shtatë e matjeve të hapjes së autoriteteve të pushtetit […]

mediumski-item-img-1.png

03.03.2023

U mbajt punëtoria e dyta e rrjetit ACTION SEE

ACTION SEE (Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjet i institucioneve të hapura në rajon Evropën Juglindore) është rrjet i organizatave të shoqërisë civile që punojnë së bashku për të promovuar dhe për të siguruar përgjegjësi dhe transparencë të qeverive në rajonin e Evropës Juglindore, për ta rritur potencialin për aktivizëm qytetar pjesëmarrjen e qytetarëve, për t’i promovuar […]

mediumski-item-img-1.png

13.02.2023

Metamorfozis me mbështetjen e procesit të krijimit të Strategjisë së Transparencës së Qeverisë do të kontribuojë në avancimin e procesit të transparencës së Qeverisë dhe institucioneve

Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit për Internet dhe Shoqëri “Metamorfozis”, Bardhyl Jashari dhe Zëvendëskryeministrja e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë, Sllavica Gërkovska, nënshkruan Memorandum për bashkëpunim, me qëllim të përgatitjes së një Strategjie të re për Transparencë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, e cila do të […]

mediumski-item-img-1.png

21.12.2022

Të drejtat digjitale duhet të garantohen për të gjithë qytetarët

Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut organizoi një forum të hapur për diskutim për liri më të mëdha në internet dhe të drejta digjitale, në të cilin morën pjesë dy përfaqësuese të Fondacionit Metamorfozis – Vesna Radinovska dhe Marijana Jançeska. Ngjarja u mbajt më 20 dhjetor 2022 në Qendrën Socio-Kulturore. Përfaqësuesit e Fondacionit […]

mediumski-item-img-1.png

21.11.2022

U mbajt punëtoria e parë e rrjetit ACTION SEE

ACTION SEE (Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjet i institucioneve të hapura në rajon Evropën Juglindore) është rrjet i organizatave të shoqërisë civile që punojnë së bashku për të promovuar dhe për të siguruar përgjegjësi dhe transparencë të qeverive në rajonin e Evropës Juglindore, për ta rritur potencialin për aktivizëm qytetar pjesëmarrjen e qytetarëve, për t’i promovuar […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

Aliti: Procesi i riorganizimit të administratës shtetërore parashikohet të përfundojë në vitin 2024

Në një intervistë për Portalb.mk, ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Admirim Aliti flet për procesin e riorganizimit të administratës publike në Maqedoninë e Veriut, për sulmet kibernetike të fundit nda ueb-faqeveve të ministrive, agjencinë digjitale si dhe identitetin digjital. Procesi i rioranizimit të administratës sipas tij parashikohet të përfundojë në vitin 2024. Aliti thotë […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

Fondacioni Metamorfozis mori pjesë në konferencën “Çfarë i intereson qytetarët?” dhe prezantoi rezultatet e Indekseve të Hapjes

Qendra për Menaxhimin e Ndryshimeve, në bashkëpunim me Zëvendëskryeministren, Sllavica Gërkovska, përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë, dhe Agjencia për Mbrojtjen e të Drejtës për Qasje të Lirë në Informatat me Karakter Publik, organizuan konferencën me temë: “Çfarë i intereson qytetarët? – Përmirësimi i sistemit për qasje të lirë në informatat me karakter publik”. […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

U mbajt Kuvendi vjetor i anëtarëve të Platformës së organizatave të shoqërisë civile për luftë kundër korrupsionit

Në datat 19 dhe 20 shtator 2022 u mbajt Kuvendi i rregullt vjetor i anëtarëve të Platformës së organizatave të shoqërisë civile për luftë kundër korrupsionit. Në Kuvend u diskutua për veprimet dhe aktivitetet e ardhshme që do të ndërmerren, u shqyrtua dhe u miratua Plani Strategjik 2022 – 2025 dhe u diskutua për gjendjen […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

U mbajt punëtori për Wikidata

Fondacioni Metamorfozis së bashku me organizatën “Njohuri të përbashkëta” organizuan një punëtori për platformën Wikidata. Punëtoria u mbajt më 27 shtator 2022 (e martë) në periudhën nga ora 15:00 deri në orën 19:00 në Shtëpinë e Evropës (Europe House) në Shkup. Në punëtori morën pjesë një duzinë njerëzish që tashmë punojnë ose janë duke u […]

mediumski-item-img-1.png

13.09.2022

Vlerësimi i qeverisjes së mirë në Maqedoninë e Veriut dhe në rajon përmes Indeksit të hapjes – Kuvendi dhe pushteti ekzekutiv – matja për vitin 2021

Me mbështetjen e Projektit të USAID-it për Pjesëmarrje qytetare dhe Fondacionit Kombëtar për Demokraci (NED), Fondacioni Metamorfozis në bashkëpunim me partnerët nga rrjeti rajonal i OShC-ve – Përgjegjësi, Teknologji dhe Rrjet i institucioneve të hapura në Evropën Juglindore (ACTION SEE), përgatiti një vlerësim të gjendjes së qeverisjes së mirë të kuvendeve dhe degëve ekzekutive të […]

mediumski-item-img-1.png

13.09.2022

Publikohet Indeksi i hapjes së vetëqeverisjes lokale për vitin 2022

Fondacioni për Internet dhe Shoqëri – “Metamorfozis”, në kuadër të Projektit të USAID-it për Pjesëmarrjen Qytetare, vlerësoi gjendjen e qeverisjes së mirë në njësitë e vetëqeverisjes lokale (NJVL) në Republikën e Maqedonisë së Veriut për vitin 2022. Vlerësimi është rezultat i hulumtimit të realizuar në bazë të Indeksit të Hapjes. Hulumtimi për vitin 2022 tregoi […]

mediumski-item-img-1.png

06.09.2022

Inteligjenca artificiale dhe të drejtat e njeriut në internet: situata aktuale, perspektivat dhe rreziqet

Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, ishte sot pjesë e diskutimit në panel “Inteligjenca artificiale dhe të drejtat e njeriut në internet: situata aktuale, rreziqet dhe sfidat”. Ky diskutim në panel u organizua nga Fondacioni Metamorfozis në kuadër të Konferencës Rajonale për Lirinë e Internetit të ABA ROLI, e cila mbahet në periudhën nga […]

Verified by MonsterInsights