Ftesë për konferencën “Mbrojtja e privatësisë në epokën digjitale: në kërkim të zgjidhjeve të përbashkëta”

16.10.2023

Во фокусот

Të nderuar,

Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë të jeni pjesë e konferencës “Mbrojtja e privatësisë në epokën digjitale: në kërkim të zgjidhjeve të përbashkëta” që do të mbahet të enjten, më 19 tetor 2023, në Hotelin Arka në Shkup, në ora 10:00. Konferencën e organizojmë me mbështetjen e Bashkimit Evropian, në kuadër të projektit “Mbrojtja teknike dhe e integruar e të dhënave personale – ndërtimi i ekosistemit digjital inkluziv”, i realizuar nga Fondacioni Metamorfosis dhe Shoqata Konekt.

Pjesëmarrësit e konferencës do të kenë mundësi të diskutojnë dhe të mësojnë diç më shumë për mbrojtjen e të drejtave digjitale dhe aktivitetet e aktorëve të ndryshëm që synojnë promovimin dhe zhvillimin më të madh të kapaciteteve për mbrojtjen e privatësisë dhe të drejtave të tjera të njeriut në internet. Gjithashtu, në konferencë do të shkëmbehen përvojat e oficerëve për mbrojtjen e të dhënave personale të cilët ishin pjesë e aktiviteteve të projektit. Agjendën e plotë të konferencës mund ta gjeni në këtë link.

Kushdo që dëshiron të marrë pjesë në konferencë është më se i mirëpritur. Pjesëmarrja nuk paguhet, por numri i pjesëmarrësve është i kufizuar dhe lusim të gjithë ata që duan të jenë pjesë e saj të plotësojnë formularin e disponueshëm në këtë link: Linku për paraqitje.

Konferenca do të jetë në gjuhën maqedonase, shqipe dhe angleze dhe gjithashtu do të ketë edhe përkthim në kohë reale.

Për pjesëmarrësit që vijnë nga jashtë qytetit të Shkupit, shpenzimet e udhëtimit për pjesëmarrje në evenimentin do të mbulohen nga Fondacioni Metamorfosis. Për t’i rimbursuar mjetet, do të duhet që të na i dërgoni faturat dhe biletat origjinale të udhëtimit.

Njoftim për privatësi: Evenimenti do të incizohet dhe incizimi do të ngarkohet në kanalin YouTube të Fondacionit Metamorfozis pas përfundimit të evenimentit, do të shpërndahet në faqet e internetit dhe në rrjetet sociale të partnerëve të projektit dhe do të ndahen me donatorin për qëllime të raportimit të projektit. Në këtë eveniment, gjithashtu, do të bëhen edhe fotografi, të cilat do të shpërndahen në faqet e internetit dhe rrjetet sociale të partnerëve të projektit, si dhe do t’i dorëzohen donatorit për qëllime të raportimit të projektit.

I presim paraqitjet tuaja!

Ndaje:

mediumski-item-img-1.png

Shpallje për punësimin e udhëheqësit/es së projekteve

Informata themelore Fondacioni për Internet dhe Shoqëri – “Metamorfozis”, përmes programit të tij “Mediat për Demokraci”, pranon se një shoqëri e informuar është thelbësore për të garantuar llogaridhënie si në sektorin publik ashtu edhe në atë privat. Aktivitetet që “Metamorfozis” i realizon në kuadër të këtij programi synojnë të krijojnë një mjedis në të cilin […]

mediumski-item-img-1.png

Indeksi i hapjes: Është duke u zhvilluar rrethi i tetë i matjeve të hapjes së autoriteteve të pushtetit ekzekutiv dhe legjislativ

Rrjeti ACTION SEE – Rrjeti për Përgjegjësi, Teknologji dhe Hapje të Institucioneve në Evropën Juglindore me mbështetjen e Fondit Kombëtar për Demokraci (NDI) përmes projektit Përdorimi i Mediave të Reja për të Promovuar Transparencën e Qeverisë (Using New Media to Promote Government Transparency), filloi rrethi i tetë e matjeve të hapjes së autoriteteve të pushtetit […]

mediumski-item-img-1.png

Analizë e E-shërbimeve në komunat në Republikën e Maqedonisë së Veriut 2023

Analizë e E-shërbimeve në komunat në Republikën e Maqedonisë së Veriut 2023 Digjitalizimi dhe teknologjitë digjitale po e ndryshojnë në mënyrë drastike mënyrën se si jetojmë, punojmë dhe komunikojmë me botën përreth nesh. Kjo është veçanërisht e vërtetë në fushën e shërbimeve publike, ku shërbimet digjitale të qeverisë (shërbimet e e-Qeverisë) i zëvendësojnë gjithnjë e […]