mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

Fondacioni Metamorfozis mori pjesë në konferencën “Çfarë i intereson qytetarët?” dhe prezantoi rezultatet e Indekseve të Hapjes

Qendra për Menaxhimin e Ndryshimeve, në bashkëpunim me Zëvendëskryeministren, Sllavica Gërkovska, përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë, dhe Agjencia për Mbrojtjen e të Drejtës për Qasje të Lirë në Informatat me Karakter Publik, organizuan konferencën me temë: “Çfarë i intereson qytetarët? – Përmirësimi i sistemit për qasje të lirë në informatat me karakter publik”. […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

U mbajt Kuvendi vjetor i anëtarëve të Platformës së organizatave të shoqërisë civile për luftë kundër korrupsionit

Në datat 19 dhe 20 shtator 2022 u mbajt Kuvendi i rregullt vjetor i anëtarëve të Platformës së organizatave të shoqërisë civile për luftë kundër korrupsionit. Në Kuvend u diskutua për veprimet dhe aktivitetet e ardhshme që do të ndërmerren, u shqyrtua dhe u miratua Plani Strategjik 2022 – 2025 dhe u diskutua për gjendjen […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

U mbajt punëtori për Wikidata

Fondacioni Metamorfozis së bashku me organizatën “Njohuri të përbashkëta” organizuan një punëtori për platformën Wikidata. Punëtoria u mbajt më 27 shtator 2022 (e martë) në periudhën nga ora 15:00 deri në orën 19:00 në Shtëpinë e Evropës (Europe House) në Shkup. Në punëtori morën pjesë një duzinë njerëzish që tashmë punojnë ose janë duke u […]

mediumski-item-img-1.png

15.09.2022

Njoftim për ngjarje: Dialogjet për Agjendën Digjitale – Shërbimet publike plotësisht digjitale”

Partnerët në rrjetin ICEDA në bashkëpunim me partnerin nikoqir Lëvizja MJAFT! (Shqipëri) organizojnë dialogje rajonale për Agjendën Digjitale, këtë herë në temën “Shërbimet publike plotësisht digjitale”. Ngjarja do të mbahet më 23 shtator në Tiranë (Hotel Xheko Imperial), dhe në të do të marrin pjesë përfaqësues të institucioneve përkatëse, shoqërisë civile dhe aktorë të tjerë […]

mediumski-item-img-1.png

09.09.2022

“Fuqizimi i ekipeve për t’u marrë me problemet e zakonshme në sistemet e vjetra kompjuterike” nga “Java Beer Skopje”

Fondacioni për Internet dhe Shoqëri – “Metamorfozis”, ka kënaqësinë të mbështesë ngjarjen e drejtpërdrejtë “Java Beer Skopje” me temën “Fuqizimi i ekipeve për t’u marrë me problemet e zakonshme në sistemet e vjetra kompjuterike (sistem i vjetër është softuer dhe/ose harduer i vjetëruar kompjuterik që është ende në përdorim). Ngjarja organizohet nga “Scalefocus” dhe është […]

mediumski-item-img-1.png

06.09.2022

Inteligjenca artificiale dhe të drejtat e njeriut në internet: situata aktuale, perspektivat dhe rreziqet

Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, ishte sot pjesë e diskutimit në panel “Inteligjenca artificiale dhe të drejtat e njeriut në internet: situata aktuale, rreziqet dhe sfidat”. Ky diskutim në panel u organizua nga Fondacioni Metamorfozis në kuadër të Konferencës Rajonale për Lirinë e Internetit të ABA ROLI, e cila mbahet në periudhën nga […]

mediumski-item-img-1.png

05.09.2022

Njoftim për ngjarje: Sa të hapura janë institucionet në Maqedoninë e Veriut?

Fondacioni Metamorfozis organizon një ngjarje online për promovimin e rezultateve të Vlerësimit të gjendjes së qeverisjes së mirë në njësitë e vetëqeverisjes lokale në Republikën e Maqedonisë së Veriut për vitin 2022 dhe promovimin e rezultateve të Vlerësimit të qeverisjes së mirë në Maqedoninë e Veriut dhe rajon përmes Indeksit të hapjes, sipas matjes për […]

mediumski-item-img-1.png

31.08.2022

U mbajt ngjarja përmbyllëse e Projektit të USAID-it për Pjesëmarrje Qytetare.

Me një ngjarje rasti, më 29 gusht 2022, u shënua përfundimi i Projektit gjashtëvjeçar për Pjesëmarrje Qytetare, përmes të cilit u nxit dhe promovua dialogu mes qytetarëve dhe pushtetit. Qëllimi kryesor i Projektit për Pjesëmarrje Qytetare ishte forcimi i OSHC-ve dhe i kapaciteteve të të rinjve për t’i promovuar politikat publike, për t’i përmirësuar shërbimet […]

mediumski-item-img-1.png

08.08.2022

Njoftim për uebinar: “Siguria kibernetike – Si të mbrohemi në botën digjitale” më 31.08.2022 (e mërkurë) në orën 10:00 – 13:30

Fondacioni Metamorfozis organizon uebinarin “Siguria kibernetike – Si të mbroheni në botën digjitale” më 31.08.2022 (e mërkurë) në orën 10:00 – 13:30. Uebinari organizohet në kuadër të projektit “Rritja e Pjesëmarrjes Qytetare në Agjendën digjitale – ICEDA”, i bashkë-financuar nga Bashkimi Evropian. Uebinari synon t’i njoftojë qytetarët, organizatat e shoqërisë civile dhe bizneset me llojet […]

mediumski-item-img-1.png

27.07.2022

Takimi i pestë i Grupit punues për përgatitjen e Propozim-ligjit për Përdorimin e të Dhënave të Sektorit Publik

Më 27 korrik 20222 u mbajt takimi i pestë i Grupit punues për përgatitjen e Propozim-ligjit për Përdorimin e të Dhënave të Sektorit Publik Grupi i punës është pjesë e aktiviteteve që Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës (MSHIA) në bashkëpunim me Fondacionin për Internet dhe Shoqëri – Metamorfozis, e në kuadër të Projektit të […]

mediumski-item-img-1.png

14.07.2022

Promovimi i platformës Shkruaju

Më 13 korrik të vitit 2022, Fondacioni Metamorfozis organizoi një takim të shkurtër me 15 këshilltarë komunalë dhe përfaqësues të pushtetit lokal, me qëllim të promovimit të platformës Shkruaju (www.pishi.im). Platforma është paraparë si pikë qendrore për informimin, përfshirjen dhe rrjetëzimin e qytetarëve të një komune të caktuar me këshilltarët e zgjedhur komunalë në atë […]

mediumski-item-img-1.png

08.07.2022

Takimi i katërt i Grupit punues për përgatitjen e Propozim-ligjit për Përdorimin e të Dhënave të Sektorit Publik

Më 7 korrik 20222 u mbajt takimi i katërt i Grupit punues për përgatitjen e Propozim-ligjit për Përdorimin e të Dhënave të Sektorit Publik Grupi i punës është pjesë e aktiviteteve që Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës (MSHIA) në bashkëpunim me Fondacionin për Internet dhe Shoqëri – Metamorfozis, e në kuadër të Projektit të […]