Мени
web

Фондацијата Метаморфозис ги поканува сите граѓански организации на отворен ден за софтверски донации

Метаморфозис организира отворен ден на 09.09.2016 (петок), од 13:00 до 16:00 часот за сите граѓански организации кои се заинтересирани да добијат повеќе информации или поддршка при аплицирање за донација на платформата Techsoup Balkans. Во нашите канцеларии можeтe да се обратите секој втор...

Повеќе
20160720112544

Се одржа средба на партнерите во проектот ACTION SEE

На 20 и 21 јули 2016, во ГЕМ Клуб во Скопје, се одржа втората средба на партнерите во проектот ACTION SEE – Одговорност, Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа. На состанокот присуствуваа претставници од Фондација Метаморфозис која е воедно и ...

Повеќе
konfdebar

Се одржа завршна конференција за проектот Сајберангели чувари

На 20 јули, во Хотел ,,Леон“ во Дебар, се одржа завршна конференција за проектот Сајберангели чувари, спроведуван од Центарот за одржлив развој на заедницата Дебар (ЦОРЗ), во партнерство со Метаморфозис. Настанот го отвори Шуип Марку, од ЦОРЗ Дебар, кој ги презентираше ...

Повеќе
20160628_120825

“Tech4Good“ можност за НВО-ата од Косово да добијат бесплатен софтвер од Мајкрософт

На 28.06.2016, во центарот за конференции Орион се одржа настанот „Tech4Good“ – Денот на Мајкрософт посветен на граѓанскиот сектор, во организација на Фондацијата Метаморфозис поддржана од софтверската корпорација Мајкрософт. На овој настан, претставниците на НВО-ата бе ...

Повеќе
new-carousel-codeweek-500x254px_13746_0

Европска недела на кодирање 2016 – Наоружајте се со програмерски вештини за дигиталниот свет со #codeEU!

Четвртото издание на Европската недела на кодирање ќе се одржи за помалку од пет месеци! Од 15-ти до 23-ти октомври, милиони деца, млади, возрасни, родители, наставници, претприемачи и креатори на политики повторно ќе се соберат на настани во училници и библиотеки ширум Европа ...

Повеќе
web t4g

Фондацијата Метаморфозис го организира денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор во Косово

Фондацијата Метаморфозис, заедно со локалната канцеларија на „Microsoft” – Mакедонија, го организираат денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор  – „Со технологија до успех“. Настанот ќе се одржи на 28 јуни, во просториите на Orion Conference Center (сала Oрион), Приштина, со ...

Повеќе
Clg55yOWEAAWix4

“Tech4Good“ можност за граѓанските организации да добијат беслатен софтвер од Мајкрософт

На 21 јуни, 2016 на Скопски Саем се одржа настанот „Tech4Good“ – Денот на Мајкрософт посветен на НВО секторот организиран од страна на Фондацијата Метаморфозис со поддршка на софтверската корпорација Мајкрософт. Овој настан им овозможи на претставниците на граѓанскиот ...

Повеќе
logo t4g веб

Фондацијата Метаморфозис го организира денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор „Tech4Good“

Фондацијата Метаморфозис,  заедно со локалната канцеларија на Microsoft Македонија, го организира денот на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор „Со технологија до успех“. Настанот ќе се одржи на 21 јуни, во просториите на Конгресниот центар на Скопски саем, сала Бизнис со ...

Повеќе
Inception_Report_Albania1

Се одржа првата работилница од ACTION SEE во Албанија

На 10-ти јуни 2016 година, една од партнерските организации во проектот ACTION SEE движењето MJAFT!, ги собра локалните партнерски граѓански организации и претставниците на локалната самоуправа на првата работилница во Тирана, Албанија, за да дискутираат за прашањата и предизвиците...

Повеќе
13350268_1069154526477666_1201018654424730578_o

Се одржа првата работилница од ACTION SEE во Босна и Херцеговина

Споредба на владината отвореност како алатка за застапување – ова беше главната тема на првата работилница од ACTION SEE која се одржа во Сараево на 28 мај 2015 година, како еден од главните настани на конференцијата POINT 5.0 организирана од партнерот во проектот ACTION SEE од Босна и ...

Повеќе